Κόσμος

Τρεκλίζοντας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (video)

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε σε άσχημη κατάσταση πριν την αναμνηστική φωτογραφία στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, καθώς και φωτογραφίες που δημοσίευσε το Associated Press, δείχνουν τον Γιούνκερ να παραπαίει, να παραπατάει αρκετές φορές πριν ανέβει στο βάθρο για τη φωτογράφιση και τελικά να τα καταφέρνει, υποβασταζόμενος από ανθρώπους της ασφάλειας, ενώ και ξένοι ηγέτες, όπως ο Εμάνουελ Μακρόν προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν και να τον στηρίξουν.

Οπως ήταν φυσικό αυτή η εμφάνιση του προέδρου της Κομισιόν προκάλεσε σάλο. Ο Ουμπέρτο Γκαμπίνι, συνεργάτης του Ισπανού ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόσα δήλωσε «Εγώ δεν έχω αποδείξεις ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, έτσι φαινόταν όμως. Εάν το πρόβλημά του είναι η ισχυαλγία, τότε θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να δούμε μια ιατρική βεβαίωση! Η Κομισιόν είναι δημόσιος οργανισμός. Ο κ. Γιούνκερ καλοπληρώνεται από τους φορολογούμενους. Βλάπτει την εικόνα της Ευρώπης; Και τι γίνεται με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο εγχείρημα της ΕΕ;»

Από το γραφείο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάντως η επίσημη εξήγηση ήταν αστάθειαλόγω ισχυαλγίας, από την οποίαν υποφέρει χρονίως ο 63χρονος Πρόεδρος της Κομισιόν.

https://youtu.be/AYRRlOfL3rA

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το