Τοπικά

Τρεις «Σταθμοί Ζωής» στον Δήμο Σκιάθου με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές

Υπογράφθηκε χθες η σύμβαση του Δήμου Σκιάθου για την προμήθεια τριών Σταθμών Ζωής που θα λειτουργήσει ο Δήμος. Ο κάθε Σταθμός Ζωής περιλαμβάνει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, καμπίνα απινιδωτή με συναγερμό, rescue kit, σταθμό αιμορραγιών και εγκαυμάτων με υλικά καθώς και σταθμό αντιμετώπισης πνιγμονής.
Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό και αν βρουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά που χρειάζεται ηλεκτροσόκ, τότε το χορηγούν για να αποκαταστήσουν τον καρδιακό ρυθμό. Το rescue kit είναι μια συνοδευτική θήκη του απινιδωτή που περιλαμβάνει μάσκα εμφυσήσεων, γάντια μιας χρήσης, ξυραφάκι, ψαλίδι, μαντηλάκι καθαρισμού, συνοδευτική καρτέλα ελέγχου λήξης μπαταρίας και ηλεκτροδίων, οδηγός βασικών πρώτων βοηθειών και κάρτα με τις οδηγίες χρήσεις του απινιδωτή. Η συσκευή διάσωσης από πνιγμονή Life-Vac είναι απλή στη χρήση για το ευρύ κοινό και μπορεί να αποτελέσει την έσχατη λύση για να σωθεί η ζωή ενός θύματος πνιγμονής, όταν οι άλλες ενέργειες έχουν αποτύχει. Το συνολικό κόστος της προμήθειας είναι 4.716,96 ευρώ.

Προβολή σποτ στον Alpha
Ακόμη από τον Δήμο υπογράφηκε η σύμβαση για την προβολή της Σκιάθου μέσω τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας. Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και η προβολή περιλαμβάνει 60 σποτ τα οποία θα προβληθούν σε διάστημα ενός μήνα. Το οπτικοακουστικό υλικό αναδεικνύει την ομορφιά και τον φυσικό πλούτο του νησιού. Ειδικότερα, θα προβληθούν επτά σποτ των 30 δευτερολέπτων και 23 των 10 δευτερολέπτων στην πρωινή-απογευματινή ζώνη και αντίστοιχα, 7 και 23 σποτ στη βραδινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού. Η ανάθεση της υπηρεσίας προβολής ανέρχεται σε 11.656 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το