Τοπικά

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας

Για ακόμη μια φορά είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Οι εργαζόμενοι των Φ.Δ.Π.Π. (358 εργαζόμενοι) και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες (Δεκέμβριος 2018, Ιανουάριος 2019 και Φεβρουάριος 2019), χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί.

‘Συνεχίζεται το μοτίβο των τελευταίων τριών χρόνων (2016, 2017, 2018) με τις μισθοδοσίες των εργαζομένων να καθυστερούν έως και πέντε (5) μήνες στην αρχή κάθε χρονιάς, παρόλο που κάθε χρονιά υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι οι μισθοδοσίες για τους πρώτους μήνες του 2018 καταβλήθηκαν τον Ιούνιο.
Πρόκειται για μια ιδιαιτέρα ψυχοφθόρα διαδικασία που οι εργαζόμενοι στους Φορείς και οι οικογένειές τους είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά προσερχόμαστε κανονικά στην εργασία μας χωρίς καμία διακοπή στα τόσα χρόνια, εκτελώντας κανονικά το έργο μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μας καταβάλλεται ούτε η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2018, αν και είναι εγκεκριμένη στον Προϋπολογισμό του 2018, πρακτική που συνέβη και τα δύο προηγούμενα έτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που διέπουν τις σχετικές διαδικασίες του εποπτεύοντος Υπουργείου, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την έναρξη καταβολής της μισθοδοσίας μας για το τρέχον έτος.
Επισημαίνουμε ότι η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας συνεπάγεται και καθυστέρηση κάλυψης των ασφαλιστικών μας εισφορών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οφειλές και να επιβάλλονται πρόστιμα προς τον Φ.Δ., ένα ακόμα δείγμα κακοδιαχείρισης χρηματικών πόρων.
Είναι φανερό ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστικό υπεύθυνο το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποτελεί παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και κατ’ επέκταση παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να καταβληθεί η μισθοδοσία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Οι Εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού
Μιχαλάκης Δημήτρης, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Δελήβαση Γεωργία, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Σιδηρόπουλος Παντελής, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Γιάννης Βέργος, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Τάχος Κωσταντίνος, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Σαλπαδήμος Νικόλαος, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Χατζηγούλας Αλέξανδρος, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Μαρέδης Άγγελος, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Μάγγος Κώστας, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου
Χαμόγλου Νίκη, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το