Τοπικά

Τρεις άγνωστοι λήστεψαν Βολιώτη στο κέντρο της πόλης – Απόπειρα ληστείας και σε βάρος εργαζόμενης ξενοδοχείου

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατ’ αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή μία υπόθεση απόπειρας ληστείας και άλλη μία ληστείας από κοινού.
Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση το φερόμενο ως θύμα της ληστείας τραυματίστηκε και διακομίστηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου.
Τόσο η απόπειρα ληστείας όσο και η ληστεία φέρεται να έγιναν εντός του προηγούμενου μήνα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά από αξιόπιστες πηγές, η απόπειρα ληστείας φέρεται να έγινε από άγνωστο άνδρα, πιθανότατα Έλληνα, σε γνωστό ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Ο άγνωστος άνδρας φέρεται να αποπειράθηκε να ληστέψει εργαζόμενη του ξενοδοχείου και συγκεκριμένα μαγείρισσα, πρωινές ώρες και ενώ το θύμα ασχολούταν με την προετοιμασία του πρωινού. Η απόπειρα φέρεται να έγινε εντός του ξενοδοχείου, ωστόσο ο άγνωστος δράστης δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς η εργαζόμενη γυναίκα φέρεται να έβαλε τις φωνές και ο επίδοξος ληστής να φοβήθηκε και να έφυγε. Η γυναίκα φέρεται να τραυματίστηκε πολύ ελαφρά.

Το ερώτημα είναι γιατί από αστυνομικής πλευράς δεν έγινε γνωστή η απόπειρα, καθώς όπως φαίνεται, η Αστυνομία δίδει στη δημοσιότητα μόνον τις εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων και τις συλλήψεις παραβατών και όχι τις υπόλοιπες παραβατικές ενέργειες, που δεν διαλευκαίνονται.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη για απόπειρα ληστείας εις βάρος του άγνωστου σε βαθμό κακουργήματος.

Στη δεύτερη υπόθεση ασκήθηκε δίωξη κατά τριών αγνώστων για ληστεία από κοινού εις βάρος ενός άνδρα, που φέρεται να περπατούσε πεζός στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Και αυτή η ληστεία φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έγινε τον Ιούνιο, απογευματινές ώρες, 5.30-6 μ.μ. Οι τρεις άγνωστοι δράστες, εκ των οποίων ο ένας Έλληνας και οι δύο αλλοδαποί, φέρεται να έριξαν στο έδαφος τον άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων και να τον τραυμάτισαν, ενώ φέρεται να αποχώρησαν με δίκυκλα προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι άγνωστοι φέρεται να άρπαξαν από τον άνδρα τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Ο άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε πιο σοβαρά από τη γυναίκα της πρώτης υπόθεσης και να μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για ληστεία από κοινού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το