Τοπικά

«Τρέχουμε για τη Φλόγα» στην παραλία του Βόλου – Αγώνας για 14 παιδιά με καρκίνο από τη Μαγνησία

Δεκατέσσερα παιδιά από τη Μαγνησία έχοντας προσβληθεί από καρκίνο δίνουν αυτή τη στιγμή τον δικό τους αγώνα σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης νοσηλευόμενα για να ξεπεράσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα υγείας έχοντας στο πλευρό τους γονείς τους.

Μεγάλης αξίας όμως είναι και η φροντίδα της Φλόγας που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται για τα παιδιά με καρκίνο δημιουργώντας υποδομές και παρέχοντας πολύπλευρη βοήθεια σε οικογένειες.
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου η δράση «Τρέχω για τη Φλόγα» με στόχο να σταλεί το μήνυμα της στήριξης στα παιδιά και τους εφήβους που προσπαθούν να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής και να επανέλθουν.
Η υπεύθυνη της Φλόγας Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή έχουμε έντεκα παιδιά σε φάση θεραπείας στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη».
Και η στήριξη της Φλόγας στις οικογένειες παιδιών με καρκίνο χρειάζεται και την συνδρομή όλων των πολιτών.
Η ίδια πρόσθεσε πως «έχει γίνει θεσμός την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να υλοποιείται η δράση «Τρέχω για τη Φλόγα» στην παραλία του Βόλου. Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Βόλου-ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η Φλόγα Μαγνησίας δίνουν το φετινό τους ραντεβού Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην παραλία. Από τις 9 το πρωί και πάντα με τη βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, θα είμαστε έτοιμοι για τυχόν καινούριες εγγραφές με συμβολική συνδρομή τρία ευρώ, με μπλουζάκια-λογότυπο Φλόγας, με ιδιαίτερο stund και εθελόντριες για να ενημερώνουν και να παίρνουν δείγμα σάλιου με μπατονέτα, προκειμένου να κάνουμε και άλλους δότες μυελού των οστών, πάντα σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή σε συμμαχία ζωής με τη Φλόγα. Η Φλόγα έχει προπληρώσει 300.000 ευρώ, προκειμένου να ταυτοποιούνται άμεσα τα δείγματα με ειδικό έλεγχο για να καταχωρηθούν σωστά στην παγκόσμια δεξαμενή μυελού οστών-μεταμοσχεύσεων. Μουσική και χορός θα πλαισιώνει την εκδήλωση της 9ης Οκτωβρίου και τρία μετάλλια φιλοτεχνημένα από την Αριέττα Περεντίδου καθώς και κάποια δώρα θα υπάρξουν για τους πρώτους».
Η κ. Τριανταφύλλου κατέληξε λέγοντας πως «η Φλόγα στο γραφείο της Χαρισιάδου 3 (παλιό ΠΙΚΠΑ) περιμένει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ κάθε μέρα τους υποψήφιους συμμετέχοντες και όπως κάθε χρονιά περιμένουμε όλους που η πρόθεσή τους δεν είναι να τρέξουν ως αθλητές, αλλά να δώσουν σαν οικογένεια π.χ. μπαμπάς και κόρη, μαμά και τα μικρά της αγοράκια, το μήνυμα να αγκαλιάσουμε τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο στηρίζοντας το έργο της Φλόγας. Γιατί εμείς στη Φλόγα το χρυσό έπαθλο το πήραμε πριν δύο εβδομάδες για την άριστη διαχείριση και φροντίδα των παιδιών μας και των οικογενειών τους».
Παρουσίαση βιβλίου
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στον πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου παρουσιάζουν το βιβλίο της Λεμονιάς Μουλά «Ξένη μέσα στη ζωή της» και όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν στη Φλόγα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το