Τοπικά

Τραυμάτισαν σοβαρά δύο συγκρατούμενούς τους στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Bόλου

Είχαν επιτεθεί σε συγκρατούμενούς τους στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων (ΙΑΑΑΣΕ) Βόλου και τους είχαν τραυματίσει σοβαρά και αύριο θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς και δύο Έλληνες κρατούμενους του Ιδρύματος, οι οποίοι στις 10 Φεβρουαρίου του 2015, στις 2 μ.μ. από κοινού ενεργούντες και ως ομάδα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν επιτεθεί σε άλλους δύο συγκρατούμενούς τους Έλληνες και τους προξένησαν σωματική βλάβη. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στον θάλαμο όπου διέμεναν οι δύο ανήλικοι και με κλωτσιές και γροθιές τους κατάφεραν αλλεπάλληλα δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά, προκαλώντας στον έναν κάκωση ράχης με συνοδό εκχύμωση, κάκωση μέσου και παράμεσου δαχτύλου του άνω άκρου και στον δεύτερο κάκωση ράχης με εκδορές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τρόπος δράσης των πέντε ανήλικων, προκάλεσε στους δύο παθόντες κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης, που μεταφράζεται σε μακρόχρονη αδυναμία χρήσης του κεφαλιού και της ράχης τους.

Εξάλλου σε άλλη υπόθεση που πρόκειται να συζητηθεί επίσης αύριο, αλλά στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, μια 20χρονη αλλοδαπή κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε ληστεία από κοινού με δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Η ανήλικη κατηγορείται ότι ως βαφτισιμιά μιας 85χρονης, το χρονικό διάστημα 20-21 Αυγούστου του 2017, είχε βγάλει αντικλείδι από το σπίτι της στον Βόλο, το οποίο και είχε παραδώσει σε έναν φίλο της, προκειμένου αυτός μαζί με άλλους δύο δράστες, να ληστέψουν την ηλικιωμένη γυναίκα. Δράστες φέρονται να ήταν δύο 22χρονοι και ένα 30χρονος Έλληνας, που είχαν συλληφθεί και κατηγορούνταν ότι αφού άσκησαν σωματική και λεκτική βία στην ηλικιωμένη, της έκλεψαν 1.100 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το