Τοπικά

Tραπέζι τοπικών εδεσμάτων το Σάββατο στην παραλία του Βόλου

kinima politwn

Στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα στηθεί το Σάββατο στις 9 το βράδυ το «τραπέζι των ελληνικών προϊόντων» με πρωτοβουλία του Κινήματος Πολιτών “Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε”  για την ανάδειξη των τοπικών εδεσμάτων. Για την εκδήλωση παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος που είναι ο επικεφαλής του Κινήματος.
Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, η εκδήλωση του Σαββάτου έχει πολιτιστικό χαρακτήρα με προϊόντα 20 τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, χορευτικά σύνολα και μουσικό πρόγραμμα. Παράλληλα θα μοιραστεί στον κόσμο έντυπο υλικό για το Κίνημα Πολιτών και 400 μπλουζάκια με τη σχετική στάμπα για την προσπάθεια «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε». «Με τη στήριξη των τοπικών προϊόντων δημιουργούμε θέσεις εργασίας, συμβάλουμε στην τόνωση της τοπικής αγοράς και αντιμετωπίζουμε την κρίση» δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Eπίσης πρόσθεσε αποτελεί όραμα για το Κίνημα πολιτών να μπει και στα σχολεία γιατί, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, από την παιδεία ξεκινάνε τα πάντα. Τα παιδιά, όπως είπε,  πρέπει να μάθουν να αναζητούν τα τοπικά και τα ελληνικά προϊόντα και να καταλάβουν ότι με αυτή την πράξη τους δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον τους.
Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τρύφων Πλαστάρας έκανε έκκληση για να συμμετέχουν, ακόμη και την τελευταία στιγμή και άλλες τοπικές επιχειρήσεις και δήλωσε πως νιώθει τιμή για τον επικεφαλής κ. Ιγνάτιο καθώς τον διακρίνει η οξυδέρκεια, η ενότητα και διδάσκει το «εμείς πάνω από το εγώ».
Το μέλος της Συντονιστικής Δημ. Κουτσούκος ευχαρίστησε τους χορηγούς που θα διαθέσουν τα προϊόντα τους και τόνισε πως στόχος είναι να περάσει το μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να στηρίξουν τα τοπικά και ελληνικά προϊόντα. Και ο Δημ. Βασιλείου σημείωσε πως πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν την αξία των ελληνικών προϊόντων και πρόσθεσε πως οι ρίζες του κινήματος θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στο μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στην παραλία, θα διατεθούν περισσότερες από 2.000 μερίδες φαγητό με τοπικές γεύσεις και αρώματα στους επισκέπτες της εκδήλωσης. Παράλληλα θα διατεθούν αναψυκτικά και τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς και καταστηματάρχες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το