Τοπικά

Τραμπουκισμούς, εκφοβισμούς και ρουσφέτια στο Δήμο Βόλου καταγγέλλει ο Σύλλογος ΟΤΑ

mpeos

Η πρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού μαγνησίας και Προϊσταμένη του πολυδύναμου τμήματος Αγριάς του Δήμου Βόλου Θάλεια Στάχτου έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης από τον δημοτικό σύμβουλο Α. Μαλαματίνη, ο οποίος καταγγέλεται για αυθαίρετες συμπεριφορές με πιέσεις για υπέρβαση της νομιμότητας στη λειτουργία των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα καταγγέλονται ρουσφέτια, τραμπουκισμοί και εκφοβισμοί από αιρετούς και κολλητούς της δημοτικής  αρχής του Βόλου, που δεν έχουν κανέναν θεσμικό ρόλο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καταγγέλει ότι στο δήμο Βόλου ασκούν διοίκηση παράνομα διάφοροι παρατρεχάμενοι, χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα. Η καταγγελία τους κοινοποιείται και στη εισαγγελία.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

Καταγγέλλουμε ομόφωνα την απαράδεκτη, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου Μαλαματίνη Απόστολου προς την συνάδελφο Θάλεια Στάχτου, προϊσταμένη του Πολυδύναμου τμήματος Αγριάς – Αρτέμιδας και Πρόεδρο του συλλόγου μας.

Οι επιθέσεις αυτές, έχουν στόχο την μετατροπή των υπηρεσιών σε υποχείρια των αιρετών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν κουμάντο τους υπαλλήλους πέρα από κάθε νομιμότητα και την προβλεπόμενη λειτουργία, για να ικανοποιούν τα ρουσφέτια τους και τις προσωπικές

Ιδιοτέλειες.

Στο Δήμο Βόλου αιρετοί και παρατρεχάμενοι χωρίς θεσμικό ρόλο ασκούν διοίκηση παράνομα, θέτοντας ανά πάσα στιγμή τους υπαλλήλους μπροστά στον κίνδυνο αστικών και ποινικών ευθυνών.

Τέτοια φαινόμενα εκφοβισμού και τραμπουκισμού απέναντι στους συναδέλφους Δημοτικούς Υπαλλήλους καταλήγουν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες και την ανισότιμη αντιμετώπισή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους  να μη υποκύπτουν σε παράνομες εντολές αλλά με αξιοπρέπεια να τηρούν την προβλεπόμενη υπηρεσιακή διαδικασία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και μόνο.

Καλούμε τους αρμόδιους να κινηθούν για τους παρατρεχάμενους της Δημοτικής Αρχής Βόλου που χρησιμοποιούν χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο την περιουσία του Δήμου λες και είναι επιχείρησή τους.

Εσερίδης : Μαστίγιο και καρότο

Ο Σύλλογος κατήγγειλε ομόφωνα τον Δήμαρχο Αλμυρού κ Εσερίδη ο οποίος κατά την συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού εντελώς απροκάλυπτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση  είπε «…ο νέος κανονισμός θα στηρίζεται στο καρότο και στο μαστίγιο…», επιπλέον δε ότι «….ίσως θα απολύει με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου».

Αλήθεια που βρήκε γραμμένο και σε ποιο νόμο αυτές τις απειλές ο κος Εσερίδης;

Ποιος του δίνει τέτοια δικαιώματα να παίρνει το νόμο στα χέρια του;

Όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές, που αν του αρέσουν ας τα κρατήσει για τον εαυτό του και ας προσέχει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου του και την ευλαβική τήρηση της νομοθεσίας για την οποία αυτός πριν απ΄όλους ελέγχεται», αναφέρεται.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το