Κόσμος

Τραμπ: Συγκέντρωσε 1,5 εκατ. δολάρια σε ένα τριήμερο μετά τον ισχυρισμό του ότι θα συλληφθεί

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συγκέντρωσε 1,5 εκατ. δολάρια μέσα σε τρεις ημέρες αφότου είχε ισχυριστεί πως επίκειτο η σύλληψή του την Τρίτη. Ωστόσο, η σύλληψη δεν έγινε πότε.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024 επιβεβαίωσε το ποσό αυτό στο Fox News, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για δωρεές από την εκλογική βάση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι συγκέντρωνε κατά μέσο όρο 500.000 δολάρια την ημέρα και είναι σχεδόν διπλάσιο από τον ημερήσιο μέσο όρο δωρεών που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Business Insider.

Στις έξι εβδομάδες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, εισέρρευσαν 11,8 εκατ. δολάρια από δωρεές υποστηρικτών του στην καμπάνια επανεκλογής του και στις έξι εβδομάδες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του άλλα 9,5 εκατ. δολάρια.

H ενίσχυση της χρηματοδότησης της καμπάνιας του σημειώθηκε μετά τον αστήρικτο ισχυρισμό του ότι θα συλληφθεί την Τρίτη κατ’ εντολή της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, πράγμα που δεν συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (18/3), με ανάρτησή του ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους υποστηρικτές του «να διαδηλώσουν και να πάρουν πίσω το έθνος μας», καθώς υπήρχαν φήμες ότι επρόκειτο να συλληφθεί για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Η πιθανή άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης τελικώς αναβλήθηκε.

«Κανένα ποινικό αδίκημα»

Ο κ. Τραμπ, σε βάρος του οποίου συνεχίζονται διάφορες έρευνες της δικαιοσύνης, διατείνεται πως δεν διέπραξε «κανένα ποινικό αδίκημα» και μιλά για νιοστή φορά περί «κυνηγιού μαγισσών» από τους δημοκρατικούς αντιπάλους του.

Η υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, έχει περιπλοκότητες. Η δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης καλείται να κρίνει αν ο κ. Τραμπ έκανε ψευδείς δηλώσεις (πλημμέλημα) κι αν παραβίασε τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών (κακούργημα) καταβάλλοντας τα χρήματα στην κυρία Κλίφορντ λίγο πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2016, όταν κέρδισε ο ρεπουμπλικάνος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το