Πολιτισμός

Τραγούδια από το CD «Ο Παραδοσιακός Γάμος των Ελλήνων» σε βίντεο Μουσείου της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του, δημιουργώντας το Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, δημιούργησε ένα ακόμη βίντεο, που παρουσιάζει βήμα-βήμα τον γάμο ενός ζευγαριού στην Αρχαία Αθήνα. Για τη μουσική επένδυση του βίντεο, ζητήθηκε η συναίνεση του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, να χρησιμοποιηθούν τραγούδια από το CD «Ο Παραδοσιακός Γάμος των Ελλήνων» που ηχογράφησε ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου το 2008, με 34 τραγούδια του Γάμου, από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μικρά Ασία. «Θεωρούμε πως η επιλογή του CD μας από το Μουσείο Ακρόπολης, για τη μουσική επένδυση του βίντεο, είναι πολύ μεγάλη και ξεχωριστή τιμή για τον σύλλογό μας, γιατί αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια που γίνεται από όλους μας, ώστε να παραμένει ζωντανή η μουσική λαϊκή μας παράδοση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.

Τα τραγούδια που ακούγονται στο βίντεο είναι: Ποιος ήταν ο προξενητής από Τσεσμέ της Μ. Ασίας, Νύφη μου τα στεφάνια σου, Κρητικό, Η Παραδοσιακή Πηλιορείτικη Πατινάδα.
«Εκ μέρους του Ομίλου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους υπεύθυνους του Μουσείου Ακρόπολης και όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του βίντεο, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον σύλλογό μας. Το βίντεο θα αναπαράγεται σε αίθουσα του Μουσείου και στον νέο διαδικτυακό τόπο, όπου γίνεται και αναφορά σε όλους τους συντελεστές» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το