Πολιτισμός

“Τραγούδια Ελαφρά σε άσπρο μαύρο…” στην Παλιά Ηλεκτρική

Συναυλία με τίτλο «Τραγούδια Ελαφρά σε άσπρο μαύρο…» διοργανώνει για τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στις 7:30μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων. Την εκδήλωση οργάνωσε ο γνωστός μαέστρος Γ. Διαμαντόπουλος. Σ’ αυτή θα τραγουδήσουν γνωστοί καλλιτέχνες της περιοχής μας , που επίσης συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Η Σοπράνο Μαρία Ρούκα από τη Λάρισα , η γνωστή Βολιώτισσα Σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου και ο τενόρος Θωμάς Σκοτίδας. Ο βαρύτονος Γαβρίλος Μουσκής , σε μια ακόμη έκτακτη συμμετοχή.

Συμμετέχουν όμως και οι Απόφοιτοι της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», Χρήστος Μοχλούλης με την κιθάρα του και σε φωνητικά και ο Παύλος Ματζαφλέρης με το μπουζούκι του.

Στα ενδιάμεσα διαστήματα θα διαβάσει επεξηγηματικά κείμενα η Σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Μαγνησίας «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη.

Η μουσική αυτή συναυλία έχει πολλαπλό σκοπό.

Να ψυχαγωγήσει τους θεατές που θα παρευρεθούν , αλλά και να ξαναθυμίσει παλιές όμορφες δημιουργίες του Ελαφρού τραγουδιού.

Να δώσει την δυνατότητα σε δύο ακόμη απόφοιτους να δείξουν τη δεξιοτεχνία τους στα έγχορδα μουσικά όργανα.

Επιπλέον δε, να δώσει την δυνατότητα στον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων , με την ελάχιστη οικονομική συνεισφορά των θεατών, να ενισχύσει το κοινωνικό έργο που επιτελεί και αναφορά έχει τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων που έχουν ανάγκη.

Ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος , ο οποίος εκφράζει θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες στον Νεκτάριο Αντωνιάδη , συλλέκτη παρτιτούρων Ελαφράς Μουσικής από την Αθήνα, για την ευγενική παραχώρηση των πρωτότυπων παρτιτούρων που χρησιμοποιήθηκαν για την συναυλία αυτή, έχει προγραμματίσει οι θεατές να κάνουν ένα σεργιάνι στο νοσταλγικό «κάποτε» , που αν και έχει αποτυπωθεί σε αποχρώσεις άσπρου μαύρου, ζωγράφισε την ψυχή μας με συναισθήματα που ζουν για πάντα μέσα μας με έντονα χρώματα.

Η σχέση του Έλληνα με το τραγούδι, τον στοίχο, τη μουσική, την ερμηνεία ήταν πάντοτε ιδιαίτερη.

Στο τραγούδι κατέφυγε τις δύσκολες στιγμές, αλλά κι εκείνες της χαράς και της λύπης στον κύκλο της ζωής.

Θα ακουστούν τραγούδια, Διωδίες, Σανσονέττες, Οπερέτες  που μιλούν για αγάπη για έρωτα, σατυρικά, τραγούδια χιουμοριστικά, τραγούδια, περασμένων δεκαετιών γνωστών  συνθετών όπως των Αττίκ Χρήστου Χαιρόπουλου, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη, Νίκου Χατζηαποστόλου, Θεόφραστου  Σακελλαρίδη, αλλά και λιγότερο γνωστών όπως Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Νίκου Λάβδα, Λόλας Βώττη και άλλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το