Κόσμος

Τραγωδία στον αέρα: Μητέρα ξεψύχησε μπροστά στα παιδιά της κατά τη διάρκεια πτήσης

Μητέρα πέθανε ξαφνικά κατά τη διάρκεια πτήσης μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών της που παρέμειναν δίπλα στο ξεψυχισμένο σώμα της για οκτώ ώρες προτού το αεροπλάνο προσγειωθεί στη Γερμανία.
Η Έλεν Ρόουντς ταξίδευε στο πατρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον σύζυγό της Σάιμον και τα δυο τους παιδιά στις 5 Αυγούστου, αφού έζησαν μαζί στο στο Χονγκ Κονγκ για περισσότερα από 15 χρόνια.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της πτήσης, που έμελλε να γίνει εφιαλτική, η κυρία Ρόουντς – μια μαία – βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται και αποδείχτηκε ότι πέθανε στον ύπνο της την ώρα της πτήσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Για οχτώ ώρες παρέμεινε στη θέση της έχοντας χάσει τη ζωή της
Η μητέρα παρέμεινε στη θέση της για τις υπόλοιπες ώρες της πτήσης πριν η πτήση προσγειωθεί στη Φρανκφούρτη και ακολουθηθεί το σχετικό πρωτόκολλο.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σώμα της παραμένει στη Γερμανία και δεν έχει ακόμη επαναπατριστεί, ενώ ο σύζυγός της και τα δύο παιδιά της, ο Νέιθαν και Έμμα έπρεπε να συνεχίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς αυτήν.

Μια έκκληση προς την πλατφόρμοα συλλογής χρημάτων GoFundMe έχει οργανωθεί από μια οικογενειακή φίλη, την Τζέιν για να βοηθήσει την οικογένεια «να τιμήσει την αγαπημένη μας φίλη Έλεν» έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 10.000 λίρες.

Η φίλη της περιέγραψε πώς η οικογένεια ήταν έτοιμη να «ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο» και η κυρία Ρόουντς «ανυπομονούσε» να δει τους ηλικιωμένους γονείς της τους οποίους δεν είχε δει από την αρχή της πανδημίας, κοντά τρία χρόνια.

Έγραψε: «Η Έλεν και η οικογένειά της ολοκλήρωσαν μια ζωή στο Χονγκ Κονγκ πάνω από 15 χρόνια για να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Έλεν ήταν μοναδική στο είδος της, ένα διαμάντι»
«Η Έλεν ήταν ενθουσιασμένη και νευρική για τη μετακόμιση, αλλά ανυπομονούσε να δει την οικογένεια, καθώς δεν είχε δει την οικογένειά της ή τους ηλικιωμένους γονείς της από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να τους ξαναδεί».

Συνέχισε: «Είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι με τον ξαφνικό θάνατο της αγαπημένης μας φίλης, της οποίας η ζωή έχει αγγίξει πολλούς ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Έλεν ήταν μοναδική στο είδος της, ένα διαμάντι. Ήταν μαία στο επάγγελμα και ήταν πάντα πρόθυμη να δώσει μια χείρα βοηθείας ή συμβουλές σε όποιον το χρειαζόταν. Αγαπούσε να μιλάει και έκανε εύκολα φίλους. Ήταν ο παλμός της κοινότητάς στην οποία διέμενε στο Χονγκ Κονγκ.

«Δεν μπορούσε να περπατήσει λίγα μέτρα και να μην συναντήσει κάποιον που την ήξερε με το μικρό της όνομα.

«Η Έλεν ήταν πάντα διαθέσιμη για να βοηθήσει τους άλλους. Ήταν έξυπνη, πνευματώδης και γενναιόδωρη με το χρόνο της ». Και πρόσθεσε: «Ηταν αιχμηρή και δημιουργική. Διατηρούσε τη δική της επιχείρηση φτιάχνοντας καταπληκτικούς φιόγκους και αξεσουάρ κατά παραγγελία. Η Έλεν ήταν περήφανη για ό,τι έκανε».

«Όλοι είχαν χρόνο να πουν αυτό που έπρεπε να της πουν»
Η Τζέιν περιγράφει το συμβάν γεμάτη θλίψη. «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι ήξερε πόσα σήμαινε για εμάς και πώς το κενό της δεν μπορεί ποτέ να καλυφθεί. «Πώς αυτή η απώλεια είναι τόσο οδυνηρή και σουρεαλιστική. Η θλίψη που νιώθουμε μας προκαλεί παράλυση. Ωστόσο, αισθανόμαστε τυχεροί που τη γνωρίσαμε».

Περιγράφοντας τι συνέβη, η Τζέιν είπε: «Στις 5 Αυγούστου 2022. Η Έλεν πέθανε στον ύπνο της κατά την πτήση της από το Χονγκ Κονγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Έλεν βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται λίγες ώρες μετά την πτήση.

«Παρά όλες τις προσπάθειες, η Έλεν δεν μπόρεσε να επανέλθει. Όλα αυτά ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα παιδιά της. Για τις υπόλοιπες 8 ώρες της πτήσης, η Έλεν παρέμεινε στη θέση της, με το νήμα της ζωής πλέον κομμένο.

«Αν και αυτό ήταν εξαιρετικά τραυματικό για την οικογένεια, όλοι είχαν χρόνο να πουν αυτό που έπρεπε να της πουν, σημειώνει η φίλης της.
Περιττό να αναφέρουμε ότι είναι συντετριμμένοι. Αυτή η απώλεια είναι αδιανόητη. Η Έλεν ήταν μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα. Ήταν η «κόλλα» που κράτουσε την οικογένειά της ενωμένη».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το