Κόσμος

Τραγική ιστορία: Η συγκυβερνήτρια του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Νεπάλ είχε χάσει τον πιλότο σύζυγό της σε δυστύχημα της ίδιας εταιρείας

Η συγκυβερνήτης της πτήσης της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ ήταν η χήρα ενός πιλότου που πετούσε για την ίδια αεροπορική εταιρεία και πέθανε επίσης σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια.

Το 2010, η Anju Khatiwada εντάχθηκε στην Yeti Airlines, ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της. Ο Dipak Pokhrel πετούσε επίσης για την αεροπορική εταιρεία του Νεπάλ, αλλά έχασε τη ζωή του όταν το μικρό επιβατικό αεροπλάνο που πετούσε κατέπεσε λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

Φονική συντριβή
Η Khatiwada ήταν συγκυβερνήτης της πτήσης από το Κατμαντού που συνετρίβη καθώς πλησίαζε την πόλη Pokhara την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 68 ανθρώπους στο φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και τρεις δεκαετίες.

«Ο σύζυγός της, Dipak Pokhrel, πέθανε το 2006 σε συντριβή αεροσκάφους Twin Otter της Yeti Airlines στην Jumla», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Sudarshan Bartaula, αναφερόμενος στην Khatiwada. «Έκανε την εκπαίδευσή της ως πιλότος με τα χρήματα που πήρε από την ασφάλεια μετά το θάνατο του συζύγου της», είπε ο ίδιος.

Πιλότος με περισσότερες από 6.400 ώρες πτήσης, η Khatiwada είχε προηγουμένως πετάξει στο δημοφιλές τουριστικό δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Ποκάρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Η σορός του κυβερνήτη της πτήσης, ο οποίος είχε περισσότερες από 21.900 ώρες πτήσης, έχει ανασυρθεί και ταυτοποιηθεί, ενώ της συγκυβερνήτη δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκρή.

Πώς συνετρίβη το αεροπλάνο

Το αεροσκάφος ATR-72 στο οποίο συγκυβερνούσε η Khatiwada κυλούσε από τη μία πλευρά στην άλλη πριν συντριβεί σε ένα φαράγγι κοντά στο αεροδρόμιο της Pokhara και πιάσει φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και ένα βίντεο της συντριβής που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καταγραφέας φωνής στο πιλοτήριο και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης από το αεροσκάφος, που μπορεί να βοηθήσουν τους ερευνητές να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τη συντριβή του σε αίθριο καιρό, ανακτήθηκαν τη Δευτέρα.

Σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ από το 2000. Η χώρα φιλοξενεί οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, και οι ξαφνικές αλλαγές του καιρού μπορεί να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το