Τοπικά

Τραγική εικόνα στα Τρίκαλα μετά από την κακοκαιρία -Κατολισθήσεις και πλημμύρες

trikala-1-10-9-708

Τεράστια προβλήματα και εικόνα καταστροφής άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τα Τρίκαλα.

Στο οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποια σημεία, ενώ ρέματα ξεχείλισαν και καταστράφηκαν δρόμους τόσο σε οικισμούς, όσο και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Στον Κλεινοβό, ένα σπίτι σχεδόν έχει ξεθεμελιωθεί ολοσχερώς, όπως και άλλα κτίσματα που βρίσκονταν δίπλα, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και αποθήκες κατά μήκος του ρέματος πλημμύρισαν.

Πολλές καταστροφές καταγράφονται και στην Διάβα καθώς όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή «Αλώνια». Συνέπεια αυτού ήταν να πλημμυρίσουν σπίτια, βιοτεχνίες, αμπέλια, να παρασυρθούν κυψέλες, να πνιγούν πουλερικά και κηπευτικά να σκεπαστούν με νερό.

Ακόμα, στην Διάβα φούσκωσε το κεντρικό ρέμα που ξεκινά από τα «Πλατάνια» και καταλήγει στην περιοχή «Σελιγκάτα» υπερχειλίζοντας στο σημείο της γέφυρας , στην είσοδο του χωριού.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε πέντε χωριά του Δήμου Τρικκαίων από τις έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες. Η Φωτάδα κυρίως, αλλά και το Καλονέρι, το Γενέσι, το Ρίζωμα και ο Πλάτανος, βίωσαν τα αποτελέσματα της απίστευτα μεγάλης ποσότητας νερού που έφτασε μέσω των ποταμών στα χωριά. Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι πλημμύρες δημιούργησαν προβλήματα και στην κίνηση οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα χωραφιών.

Ο Δήμος Τρικκαίων σήμερα υπέβαλλε μέσω της ΠΕ Τρικάλων, αίτημα στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των περιοχών που έχουν πληγεί.

trikala-1-10-9-2 trikala-1-10-9-1 trikala-1-10-9-3trikala-1-10-9-3 trikala-1-10-9-1 trikala-1-10-9-2

Φωτογραφίες: trikaladay, trikalanews, trikalavoice

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το