Ελλάδα

Τραγικές συνθήκες στον τουρισμό – Τι καταγγέλλει εργαζόμενη που πήγε για σεζόν

Τραγικές συνθήκες καταγγέλλει μια εργαζόμενη στον τουρισμό στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Όπως αναφέρει η κυρία Ελένη, πήγε για σεζόν με την προϋπόθεση πως θα δούλευε όλο το καλοκαίρι. Και όχι μόνο έφυγε σε 20 μέρες αλλά τις χρωστούν και χρήματα ενώ ο εργοδότης δεν τήρησε και τα συμφωνηθέντα.

Τι της έκαναν με την σύμβαση
Αναλυτικά, αναφέρει: «Όταν ήρθα εδώ μου έκαναν σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ήρθα στις 10 Ιουνίου και δούλεψα 10 και 11 αλλά η σύμβαση ξεκίνησε από τις 12 Ιουνίου έως τις 30. Εγώ ήρθα με την υπόσχεση πως θα ισχύει η σύμβαση μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά με έβαλαν και ξεκίνησα δουλειά κατευθείαν. Όταν είδα τη σύμβαση είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν αλλά μου είπαν πως είναι ένα δοκιμαστικό και πως θα ανανεωθεί τέλος του μηνός. Στο τέλος του Ιουνίου μου είπαν πως δεν θα ανανεωθεί και εγώ παρακαλούσα να φύγω μια ώρα αρχύτερα.

Οι συνθήκες εργασίες ήταν άθλιες, η πίεση πάρα πολύ μεγάλη. Όταν πας σε ένα ξενοδοχείο που το ονομάζουν 4άστερο για να πιάσεις δουλειά σε σεζόν και σου λένε ‘’μην κάθεσαι εδώ, μην πίνεις τον καφέ σου εκεί’’ και τις ώρες που δεν δουλεύεις, και σε κρύβουν πίσω από την κουζίνα στα αποθηκάκια για να πας να φας..».

«Μέναμε 3 χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο»
«Μας είχαν υποσχεθεί τηλεφωνικά ότι θα μέναμε σε πτέρυγα του ξενοδοχείου για το προσωπικό και φτάνοντας εδώ μας είπαν πως θα μένουμε 3 χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο, σε ένα σπίτι που νοιάζει ο εργοδότης για το προσωπικό. Είχα κάποια προβλήματα με τη συγκάτοικο και με πήγαν σε άλλο κατάλυμα, σε ένα κτίριο παρατημένο εδώ και 30-50 χρόνια».

«Το ωράριο μου είχαν πει αρχικά πως θα είναι από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Η σύμβαση όμως έλεγε 4-11 και η δουλειά που έκανα εγώ ήταν από τις 4 και μισή μέχρι τις 2 το βράδυ», αναφέρει ακόμα η καταγγέλουσα.

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το