Τοπικά

Τραγικές εικόνες στο πάρκο “Ανδρέας Βαλαχής” της Νέας Ιωνίας – Στέρεψε από νερό η λίμνη, αργοπεθαίνουν οι πάπιες 

Τραγικές εικόνες αντικρίζουν περιπατητές και αθλούμενοι στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής» (Ελικοδρόμιο) και συγκεκριμένα στη λίμνη που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ειδικότερα η λίμνη δεν έχει ούτε μία σταγόνα νερό με τις πάπιες, όσες έχουν απομείνει, στην κυριολεξία να μετρούν μέρες ή και ώρες. Αναγνώστες της εφημερίδας κατέγραψαν με τον φωτογραφικό τους φακό μέχρι και παγώνι σε αποσύνθεση…

Τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν και τραγικές εικόνες αντικρίζουν όσοι περιπατητές και αθλούμενοι περνούν από τη λίμνη στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής». Στο Ελικοδρόμιο υπήρχε κάποτε μία λίμνη, στην οποία μικρά παιδιά θαύμαζαν και χάζευαν με τις ώρες πάπιες, παγώνια κ.λπ. Δυστυχώς αυτές οι εικόνες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ανήκουν στο παρελθόν.
Το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι σκουπίδια και χόρτα που έχουν θεριέψει, ενώ στη λίμνη δεν υπάρχει ούτε μία σταγόνα νερό και όπως είναι φυσικό οι πάπιες, όσες απέμειναν, να μετρούν μέρες, αν όχι ώρες.

Στην περιοχή, που βρίσκεται η λίμνη, λίγα μέτρα από την πάνω πλευρά του πάρκου «Ανδρέας Βαλαχής» και από τον κεντρικό δρόμο, την οδό Δοξοπούλου, όπου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος» και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, αναδίδεται μία δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία όσο πλησιάζει κανείς στη λίμνη γίνεται και πιο έντονη.
Οι διαμαρτυρίες περιπατητών και αθλούμενων στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής» είναι έντονες, οι οποίοι ζητούν άμεση λύση και κάνουν λόγο και για θέμα δημόσιας υγείας.
Η «Θ» βρέθηκε προχθές το μεσημέρι στο Ελικοδρόμιο καταγράφοντας με τον φωτογραφικό φακό την κατάντια της λίμνης, ενώ συνάντησε πολίτες που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους στην περιοχή.

Μία μητέρα με το μικρό της παιδί έκανε βόλτα και η οποία ανέφερε ότι «η λίμνη στέγνωσε από νερό και όσο νερό υπήρχε ήταν από τις βροχοπτώσεις. Πλήρης εγκατάλειψη. Το αποτέλεσμα είναι οι πάπιες να μετρούν μέρες, αν όχι ώρες. Περνάω καθημερινά με το παιδί μου από το σημείο και ταΐζουμε τις πάπιες, αλλά βλέπω ότι τις τελευταίες δύο ημέρες μία-δύο δεν είναι ζωηρές».
Η ίδια σημείωσε ότι οι εικόνες αυτές είναι ντροπή και θα έπρεπε να τυγχάνει περιποίησης ο χώρος. Παλιότερα έσφυζε από ζωή και κυρίως παιδιά επισκέπτονταν τη λίμνη για να παίξουν και να δουν από κοντά πάπιες, παγώνια κ.ά.


Αναγνώστης της εφημερίδας έστειλε φωτογραφίες για την τραγική κατάσταση του χώρου, αλλά και φωτογραφία που φαίνεται ένα παγώνι σε αποσύνθεση…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το