Τοπικά

Τραγελαφικές καταστάσεις στη Σκιάθο – «Ιερός Πόλεμος» στην Γκόλντι Χόουν γιατί υλοποιεί σεμινάρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Τραγελαφικές καταστάσεις στο νησί της Σκιάθου όπου το ίδρυμα στήριξης παιδιών και εκπαιδευτικών της χολυγουντιανής σταρ Γκόλντι Χόουν πραγματοποιεί σεμινάριο του προγράμματος « MindUp ». Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιάθου, που είχε ιδρύσει ο δήμαρχος του νησιού Θ. Τζούμας και «ιερό πόλεμο» κήρυξε η Μητρόπολη Χαλκίδος απέναντι στους … αιρετικούς που δεν διδάσκουν στα παιδιά ότι «το άγχος μικρών και μεγάλων αντιμετωπίζεται με την χαρούμενη εμπιστοσύνη και αφοσίωση στον αληθινό Θεό της αγάπης και της φιλανθρωπίας και την συμμετοχή στην Αγία μας Εκκλησία».

Η Σκιάθος είναι το πρώτο σημείο της χώρας, όπου εκπαιδευτικοί παρακολουθούν σεμινάριο στο πρόγραμμα MindUp, το οποίο υλοποιεί το Ίδρυμα της διάσημης ηθοποιού, που ζει πέντε μήνες κάθε χρόνο στο νησί. Στόχος του προγράμματος, είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και η διαχείριση των συναισθημάτων τους.

Οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν τεχνικές και πρακτικές τόνωσης της αυτοπεποίθησης των παιδιών και αποκτούν εργαλεία που τους βοηθούν να διαχειριστούν το άγχος τους, τόσο στην τάξη, όσο και έξω από αυτήν, μέσω του προγράμματος σπουδών MindUp.

Στα θρανία κάθισαν εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Σκιάθο και τον Βόλο, για ένα σεμινάριο που έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός υλοποιεί αυτά τα σεμινάρια σε όλο τον κόσμο μέσω του ιδρύματός της Goldie Hawn Foundation, που εδρεύει στο Λονδίνο εδώ και 17 χρόνια και στη διάρκεια αυτή, 6 εκατομμύρια παιδιά, όπως λέει η ίδια έχουν ωφεληθεί.

Η αντιπολίτευση στο νησί μέσω του πρώην δημάρχου Νίκου Πλωμαρίτη αναφέρει πως την μύηση δεν την αποδέχεται η εκκλησία , καταγγέλλοντας προσηλυτισμό από το «λόμπι» του νησιού.

Η Μητρόπολη Χαλκίδος έχει την εκκλησιαστική ευθύνης της Σκιάθου και η Αντιαιρετική Υπηρεσία της λοιπόν, συντονισμένη με την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «πληροφορεί τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι ανήκουν στα όρια της ποιμαντικής της ευθύνης, ότι σέβεται το αγαθό της ελευθερίας, με το οποίο επροίκισε ο Θεός τον άνθρωπο και αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, αλλά έχει υποχρέωση να κηρύσσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να προστατεύει τα μέλη της από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων και των εξωχριστιανικών θρησκευτικών δοξασιών, οι οποίες συχνότατα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά, προκειμένου να έχουν οπαδούς, παραπληροφορούν εκείνους, στους οποίους στοχεύουν και απευθύνονται.

Στην εποχή μας μάλιστα παρουσιάζονται και ως μέθοδοι που χαρίζουν στον αγχωμένο άνθρωπο ευεξία και ψυχοσωματική υγεία.

Οι τεχνικές και πρακτικές « MindUp » και «mindfulness », οι οποίες προβάλλονται αυτές τις ημέρες στα όρια της Μητροπόλεως μας, διδάσκονται σε εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας και διαφημίζονται ότι τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, τα βοηθούν να διαχειριστούν το άγχος τους (τα παιδιά του Δημοτικού!), τόσο στην τάξη, όσο και έξω από αυτήν, έχουν ως αφετηρία τις βουδιστικές θρησκευτικές δοξασίες και πρακτικές διαλογισμού.
Παρά τα όσα υπόσχονται οι τεχνικές αυτές δεν είναι απαλλαγμένες κινδύνων και σε επί μέρους παραμέτρους, ενσωματώνουν έτι περαιτέρω πρακτικές ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη. Ακόμη, αποσιωπώνται δυσάρεστες καταστάσεις και παρενέργειες από την χρήση τους, παρ’ ότι έχουν επισημανθεί και καταγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία.

Ένεκα των ανωτέρω εκτεθέντων, συνιστάται στους Ορθοδόξους Χριστιανούς να απέχουν από τις δραστηριότητες του εν λόγω σεμιναρίου και από την χρήση της πρακτικής διαλογισμού, που επιχειρούν να εισέλθουν και στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης.
Εξωχριστιανικές θρησκευτικές δοξασίες, όσο ωφέλιμες και χρήσιμες και αν διαφημίζονται, αφού παρουσιάζονται ως anti-stress πρακτικές, ουδεμία συμβολή μπορεί να έχουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και μάλιστα παιδιών.

Το άγχος μικρών και μεγάλων αντιμετωπίζεται με την χαρούμενη εμπιστοσύνη και αφοσίωση στον αληθινό Θεό της αγάπης και της φιλανθρωπίας και την συμμετοχή στην Αγία μας Εκκλησία.
Ο Ελληνορθόδοξος Τόπος της αγωγής είναι η πραγματικά δοκιμασμένη από αιώνες και μοναδική διέξοδος από όλα τα οδυνηρά του βίου τούτου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το