Τοπικά

Tρ. Ε. Πλαστάρας: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… πριμοδοτεί την ανεργία

Με τον πρόεδρο Κώστα Σιάρρα, καθώς επίσης νυν και πρώην στελέχη της διοίκησης του  συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας όπως ο πρώην πρόεδρος Βάϊος Λαγοδόντης, που είναι μεταξύ εκείνων που έχουν σφραγίσει μία ολόκληρη εποχή στα συνδικαλιστικά πράγματα του Βόλου, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας Τρύφων Ε. Πλαστάρας.

Η συζήτηση τους επικεντρώθηκε στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας κατά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται διαχρονικά στον Βόλο και τη Μαγνησία και ειδικότερα στις νέες ηλικιακές ομάδες, στους εργαζόμενους που απολύθηκαν λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν αλλά και στις γυναίκες.

Ο κ. Πλαστάρας συνεχάρη τον πρόεδρο του Συνδικάτου  Οικοδόμων Κώστα Σιάρρα και τα μέλη της διοίκησης που επανεκλέχτηκαν πρόσφατα, για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει μαζί με το ΕΚΒ για την ανάδειξη των επιπτώσεων της ανεργίας, αλλά και  για την αγωνιστικότητά τους όταν κλήθηκαν να προασπίσουν τα κεκτημένα του κλάδου τους αλλά και του συνόλου του ιδιωτικού τομέα «απέναντι» στους εργατοκτόνους νόμους των μνημονίων.

Ανέφερε επίσης πως θα πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός δημοσίων επενδύσεων, ώστε να δρομολογηθούν νέα έργα τα οποία μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στο εργατοτεχνικό δυναμικό της περιοχής.

«Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η χάραξη ενός εθνικού σχεδίου δράσης που θα εγγυάται  την ανάπτυξη και την εργασία, με άξονα τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», σχολίασε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Πλαστάρας.

 

«Όχι στην πριμοδότηση της ανεργίας…

 

Ο  υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία χθες επισκέφτηκε επίσης τις υπηρεσίες του  ΟΑΕΔ στον Βόλο. Συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες και το προσωπικού του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις που υλοποιούνται για την ανάσχεση της ανεργίας που σε επίπεδο Μαγνησίας επιμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ο κ. Πλαστάρας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για το πρόγραμμα «Ελλάδα» που έχει εκπονήσει το ΚΙΝΑΛ, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να επικρίνει την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «οφείλει να σταματήσει να πριμοδοτεί τη μείωση της ανεργίας μέσα από τα τετράωρα και τις ελαστικές θέσεις εργασίας που αποτελούν το 55% των νέων θέσεων εργασίας.

«Οι ανάγκες τις οικογένειας απαιτούν σταθερή απασχόληση και πλήρη αμοιβή. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες δράσεις  προκειμένου να πάρει μπροστά η οικονομία και η κοινωνία, με σαφή και ευνοϊκά κίνητρα ενίσχυσης της απασχόλησης, μείωση του εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις, κατάρτιση ιδιαίτερα των νέων, των γυναικών και των μακροχρόνιων ανέργων που αποτελούν τα μεγαλύτερα «θύματα» της κρίσης»», όπως ανέφερε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το