Αθλητισμός

Τουτουντζόγλου: Θέλουμε γρήγορη παραμονή και ανάδειξη νέων παιδιών

Τη γρήγορη παραμονή και την ανάδειξη νεαρών καλαθοσφαιριστών έθεσε ως βασικούς στόχους της Νίκης για φέτος ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Μπάσκετ παραχώρησε συνέντευξη στη «Θ», όπου απευθύνει κάλεσμα αφενός μεν στους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα αρχής γενομένης από τον αγώνα της πρεμιέρας την Κυριακή και αφετέρου δε στους φίλους του συλλόγου να συνδράμουν διοικητικά στην τεράστια που προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου η Νίκη να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

 Σε λίγες ημέρες αρχίζει η Β’ Εθνική μπάσκετ. Ποιον στόχο έχει χαράξει η Νίκη;
Πρωταρχικός μας σκοπός είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Από εκεί και πέρα εφόσον δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, η ομάδα να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Φέτος ο μέσος όρος ηλικίας στο έμψυχο δυναμικό έπεσε αισθητά…
Πράγματι αυτός είναι ο δεύτερος βασικός στόχος μας. Θέλουμε η ομάδα να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πάρουν χρόνο συμμετοχής τα πολλά νέα παιδιά που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ. Το σκεπτικό μας είναι να δώσουμε χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα. Επενδύουμε στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα τα επόμενα χρόνια και να ψάχνουμε παίκτες από άλλες περιοχές για να απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Διαθέτουμε νέα παιδιά, όπως ο Νίκολης, ο Δελεντζές, ο Βερτζάγιας, που θα είναι ακόμη τρία χρόνια εδώ, ο Ζησόπουλος και άλλα παιδιά που είναι 17-18 ετών. Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν υπομονή, επιμονή, δουλειά και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο βασικό. Εάν τα νέα παιδιά κερδίσουν χρόνο συμμετοχής και δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να βοηθηθούν και τα ίδια μέσα από την ομάδα, νομίζω ότι θα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός.

Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά τη μακρά αποχή;
Μόνο το γεγονός ότι έχουμε περίπου έναν χρόνο να παίξουμε μπάσκετ καθιστά υψηλό τον βαθμό δυσκολίας. Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλες γενικά τις ομάδες. Πρέπει πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς, να αποφύγουμε τραυματισμούς και απ’ όσο έχουμε δει τόσο μέσα από τα φιλικά, όσο και από πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, υπάρχουν δυνατές ομάδες, όπως για παράδειγμα η Δόξα Λευκάδας, την οποία αντιμετωπίζουμε στην πρεμιέρα και όπου προπονητής είναι ο παλιός μας γνώριμος, Γιώργος Ζαφειρούδης. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό όσον αφορά στις πρώτες θέσεις και πιστεύω ότι θα έχει πολλές συγκινήσεις.

Πόσο δύσκολο ήταν το έργο της Διοικούσας Επιτροπής να ανανεώσει ή να βρει νέους χορηγούς;
Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, γιατί η αποχή οκτώ μηνών από τα κοινά μάς επηρέασε κι εμάς τους ίδιους, καθώς βγήκαμε από τον ρυθμό της ομάδας και χρειαζόμασταν ένα διάστημα για να πάρουμε μπροστά. Δεν το κρύβω ότι με μεγάλη δυσκολία είπαμε από τα μέσα Ιουλίου ότι ξεκινάμε και φέτος να ασχολούμαστε με την ομάδα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση σε όλα τα θέματα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ ικανοποιητικό σχετικά με τις χορηγίες.

Το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες διαρκείας;
Τα διαρκείας κινούνται σε σταθερά καλό ρυθμό. Αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτό που κάνουμε. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη Νίκη σ’ ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όπως αυτό της Β’ Εθνικής, να λειτουργεί το τμήμα υποδειγματικά, να μη χρωστάμε, να έχουμε μια λειτουργικότητα ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε με τρόπο ευχάριστο και για εμάς αλλά και με αυτούς που συνεργάζονται μαζί μας. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι τα διαρκείας εξακολουθούν να διατίθενται, γιατί εμείς τα θεωρούμε ουσιαστικά ως κάρτα οικονομικής ενίσχυσης, όπου ο καθένας μπορεί ενισχύει την προσπάθειά μας. Για παράδειγμα ένας φίλαθλος αγοράζει το εισιτήριο διαρκείας και μπορεί να μην έρθει καν στο γήπεδο, αλλά το κάνει για να μας στηρίξει. Αυτό δεν σταματάει ποτέ, ακόμη και τα Χριστούγεννα μπορεί κάποιος να θέλει να μας ενισχύσει.

Πάντως έχετε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι έχετε ανάγκη από βοήθεια στη Διοικούσα Επιτροπή…
Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι για να ανεβούμε κατηγορία αγωνιστικά, θα πρέπει πρώτα να ανεβούμε κατηγορία διοικητικά. Το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι ενώ υπάρχει μεγάλη στήριξη από τα διαρκείας και τους χορηγούς, δεν υπάρχει ανάλογη συμπαράσταση από ανθρώπους που θα έρθουν στη Διοικούσα Επιτροπή, προκειμένου να συνεργαστούμε, να ξεκουραστούμε κι εμείς και να θέσουμε νέους στόχους και νέα οράματα για το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης. Άλλωστε το παρελθόν και η ιστορία έχουν δείξει ότι ακόμη κι αν ανεβούμε κατηγορία αγωνιστικά, εφόσον δεν είμαστε έτοιμοι διοικητικά, δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε και θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Την ερχόμενη Κυριακή η Νίκη αρχίζει τους αγώνες της εντός έδρας. Περιμένετε τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων;
Περιμένω πάρα πολύ κόσμο στο κλειστό Ν. Ιωνίας. Απ’ όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι η μοναδική αθλητική εκδήλωση της Νίκης την Κυριακή, άρα περιμένω από τους φιλάθλους να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα μπάσκετ απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, η οποία -όπως προανέφερα- είναι πολύ δυνατή και μ’ έναν πολύ καλό προπονητή. Βάσει της δυναμικότητας των δύο ομάδων το παιχνίδι κρίνεται ως ντέρμπι. Επομένως η παρουσία του κόσμου θεωρείται επιβεβλημένη. Για παράδειγμα εγώ ως Νικιώτης, αν δεν ήμουν στο τμήμα μπάσκετ και άκουγα ότι η Νίκη παίζει ένα σημαντικό παιχνίδι, θα πήγαινα στο γήπεδο για να την υποστηρίξω με την παρουσία μου.

Θεωρώ ότι την ερχόμενη Κυριακή είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για τους οπαδούς της Νίκης, οργανωμένους και μη, να έρθουν στο κλειστό της Ν. Ιωνίας και να κάνουν μία πρόβα τζενεράλε για όσα θα επακολουθήσουν στα ματς του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, εφόσον μπορούν και θέλουν να έρχονται.

Κλείνοντας θα ήθελα ένα σχόλιο και για την Ακαδημία, όπου ως Διοικούσα Επιτροπή δίνετε μεγάλη βάση…
Ο στόχος και το μυαλό μας δεν ξεφεύγει ποτέ από την Ακαδημία. Στα οκτώ χρόνια που βρισκόμαστε στη Διοικούσα Επιτροπή το βασικό μας μέλημα είναι η υποδομή. Οι εγγραφές συνεχίζονται, τα τμήματα είναι γεμάτα, αλλά δημιουργήσαμε και νέα τμήματα. Πιστεύω ότι έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από κάθε άλλη φορά, πράγμα που οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές. Αυτό άλλωστε φάνηκε περίτρανα και από την ανάδειξη της Νίκης ως πρωταθλήτριας Μαγνησίας και δευτεραθλήτριας Θεσσαλίας στο παιδικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι η βάση της Νίκης επέστρεψε εκεί που πρέπει όσον αφορά στο κομμάτι της Ακαδημίας και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το