Κόσμος

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: «Η Ελλάδα είναι κέντρο εγκληματιών»

Επιστολή στον Ελληνα ομόλογό του Σταύρο Κοντονή έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη.

Είχαν προηγηθεί η τοποθέτηση του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα «ασφαλές λιμάνι» για τους εχθρούς της Τουρκίας, αλλά και σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ , που ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ «έδειξε ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για ακόμα μία φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu στην επιστολή του ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι τα δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα τα πιο κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης (σ.σ. αναφέρεται στην οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν) έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα ή έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα ή έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών». Ο κ. Γκιουλ ζητά επίσης την απέλαση των «τρομοκρατών» στην Τουρκία γράφοντας προς τον Σταύρο Κοντονή ότι «αναμένω να λάβετε πρωτοβουλίες απέλασης των τρομοκρατών που δεν θα πρέπει να προστατεύονται πουθενά στον κόσμο.

Πιστεύω ότι κανείς από τους δύο μας δεν θέλει αυτό να μείνει ανοιχτή πληγή ανάμεσα στους λαούς μας» καταλήγει ο Τούρκος υπουργός.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την Πέμπτη τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο Αξιωματικό, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή. Με την απόφαση του, «διατάσσει τη διοίκηση να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του». Η απόφαση έχει ισχύ ως τον Μάιο, όταν θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η ουσία της υποθέσεως, δηλαδή θα αποφασιστεί αν θα του δοθεί ή όχι άσυλο.

Πηγή: The TOC

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Τρέχει»

«Τρέχει» με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες πρόσθετης αρωγής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Τρίτη, ο…

1 Φεβρουαρίου 2024

Ευρεία συνάντηση εργασίας ΔΕΥΑΜΒ -Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου

Ευρεία συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2/2024 με την συμμετοχή του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών &…

1 Φεβρουαρίου 2024

Δράση στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου για τον σακχαρώδη διαβήτη

Την Παρασκευή 19/01/2024 υλοποιήθηκε ενημερωτική δράση στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου σε συνεργασία με…

1 Φεβρουαρίου 2024

Επίσκεψη στο Πρότυπο Αναρριχητικό Κέντρο Vertical για τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας

Την Τετάρτη 31/1/2024 τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου με συνοδεία προσωπικού…

1 Φεβρουαρίου 2024

Λογική

Πέρα για πέρα λογική η απόφαση των αγροτών στο μπλόκο του Αλμυρού να μην αποκλείσουν…

1 Φεβρουαρίου 2024

«Έχω γλιτώσει από δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα» είπε ο Τερεζάκης – Τα 9 λάθη που έγιναν στα Τέμπη

Εννέα κανόνες παραβιάστηκαν μέσα σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο Παναγιώτης Τερζάκης, διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ, κατά…

1 Φεβρουαρίου 2024