Κόσμος

Τούρκος πυρπόλησε είσοδο εκκλησίας Αρμενίων – Θεωρεί πως ευθύνονται για την πανδημία

Ένα σοβαρό επεισόδιο σε βάρος της χριστιανικής εκκλησίας των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη ερευνούν οι Αρχές στην Τουρκία. Το επεισόδιο έγινε το πρωί της Παρασκευής αλλά μόλις σήμερα Κυριακή είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας ανησυχία στη μειονότητα των χριστιανών στην Πόλη.

Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την πύλη της Εκκλησίας Dznunt Surp Asdvadzadzni στην περιοχή Bakırköy της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης.
Το Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν. Όπως ανέφερε ότι η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές.

Η δίγλωσση εβδομαδιαία εφημερίδα του Agos ανέφερε πως από το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε πως ένας ύποπτος ονόματι M.K. συνελήφθη από την αστυνομία και έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Ο Μ.Κ. είπε πως ήθελε να βάλει φωτιά στην πύλη της εκκλησίας επειδή πιστεύει πως «δημιούργησαν την πανδημία του κορονοϊού». Δεν διευκρίνισε εάν στόχευε ειδικά τους Αρμενίους ή εάν αναφέρονταν γενικά στους μη μουσουλμάνους.
Η εκκλησία της Αρμενίας τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις και γκράφιτι με συνθήματα μίσους κατά των χριστιανών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το