Κόσμος

Τουρκία: Τον μαχαίρωσαν στην καρδιά επειδή άκουγε κουρδική μουσική

‘Ενας άνθρωπος δολοφονήθηκε στην Άγκυρα το βράδυ της Κυριακής 31/5, επειδή άκουγε δυνατά μουσική στα κουρδικά. Ο 20χρονος Μπαρίς Τσακάν μαχαιρώθηκε στην καρδιά από τρεις άνδρες, την ώρα που καθόταν σε ένα πάρκο στην τουρκική πρωτεύουσα ακούγοντας με τους φίλους του μουσική στα κουρδικά.

Η νομαρχία της Άγκυρας υποστηρίζει ότι υπήρχαν δύο παρέες στο πάρκο. Η μία παρέα είχε βάλει και άκουγε το κάλεσμα για προσευχή δυνατά και από την άλλη παρέα των Κούρδων πήγαν και τους ζήτησαν να χαμηλώσουν τη μουσική. Τότε ξεκίνησε καβγάς και μετά ένας από την αντίπαλη παρέα μαχαίρωσε το 20χρονο Κούρδο. Η οικογένεια του άτυχου νέου, ωστόσο, κατήγγειλε ότι ο νεαρός είχε στοχοποιηθεί εδώ και καιρό λόγω της μουσικής που άκουγε. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους αλλά η υπόθεση έχει προκαλέσει τη λαϊκή οργή. «Κάποιοι άνθρωποι είναι εχθρικοί απέναντι σε ο,τιδήποτε κάνουν οι Κούρδοι! Θα μπει τέλος σε αυτό. Είστε φασίστες!», έγραψε στο twitter η κουρδικής καταγωγής βουλευτής Ρεμζιέ Τοσούν.

«Είσαι χαρούμενος τώρα, Σουλεϊμάν Σοϊλού (σ.σ. υπ. Εσωτερικών);», ρώτησε ένας άλλος Κούρδος βουλευτής, ο Χιουσεΐν Κατσμάζ, στον οποίο απάντησε ο σύμβουλος του Σοϊλού, λέγοντας ότι ο νεαρός Κούρδος ήταν σε αυτοκίνητο όταν ξέσπασε ο καβγάς, επειδή η μουσική ήταν πολύ δυνατή και δεν είχε καμία σχέση με τη γλώσσα της μουσικής. Μάλιστα, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών απείλησε τον Κούρδο βουλευτή ότι οι τουρκικές αρχές θα υποβάλουν μήνυση εναντίον του, επειδή… εξέφρασε την αντίδρασή του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το