Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθη όλη η οικογένεια του διαβόητου Αλ Μπαγκντάντι

Τη σύλληψη της συζύγου του ηγέτη του ISIS, Aλ Μπαγκντάντι, που σκότωσαν οι Αμερικανοί τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Θεολογίας της Άγκυρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις, μετά την αδελφή, συνέλαβαν και τη σύζυγο του Aλ Μπαγκντάντι, χωρίς ωστόσο να κομπάζουν γι’ αυτό, όπως έκαναν οι ΗΠΑ.

«Η Αμερική εξολόθρευσε τον Μπαγκντάντι και το διατυμπάνισε. Κι εγώ ανακοινώνω από αυτό εδώ το βήμα για πρώτη φορά ότι συλλάβαμε τη σύζυγό του, αλλά δεν κομπάσαμε. Με τον ίδιο τρόπο συλλάβαμε την αδελφή του, τον γαμπρό του κα μάλιστα τους συλλάβαμε στη Συρία» δήλωσε επιδεικτικά.

«Τρομοκράτης μουσουλμάνος δεν γίνεται»
Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε, μάλιστα, έναν καινούριο ορισμό για τον τρομοκράτη, λέγοντας πως είναι εκείνος που χύνει το αίμα των αθώων, ενώ δήλωσε ότι κανένας μουσουλμάνος δεν είναι τρομοκράτης και κατηγόρησε τη Δύση επειδή εκείνη τους θρέφει.

«Τρομοκράτης μουσουλμάνος δεν γίνεται. Η Δύση που χωρίς αιδώ χρησιμοποιεί την έκφραση ισλαμική τρομοκρατία πρώτα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη. Εάν ψάχνεις τρομοκράτη, βρίσκεται ανάμεσά σας. Οι τρομοκράτες συνωστίζονται αυτή τη στιγμή σε πολλές δυτικές χώρες. Το ΡΚΚ, το PYD, η FETÖ, o ISIS είναι εκεί…Κανείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί την έκφραση ισλαμική τρομοκρατία» ανέφερε.

Νέες… εξοπλιστικές αιχμές προς ΗΠΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξοπλιστική κούρσα της χώρας του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις ΗΠΑ που αρνείται να συνδράμει αμυντικά την Τουρκία. «Δεν μας έδιναν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έπρεπε να περάσει από το Κογκρέσο, έλεγαν. Αλλά τώρα εμείς φτιάχνουμε μόνοι μας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Τώρα, μάλιστα, φτιάχνουμε και ένα πιο εξελιγμένο ακόμα, το Ακιντζί. Ίσως να είναι το πρώτο στον κόσμο που θα το έχουμε εμείς. Τώρα προσπαθούμε να το καταφέρουμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε και το κάνουμε» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως και τα δικά τους πυρομαχικά τα παράγουν οι ίδιοι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το