Κόσμος

Τουρκία: Με… τιμές της τομάτας και των μήλων αντιπολίτευση στον Ερντογάν

Μπορεί η τουρκική κυβέρνηση να επιχειρεί απεγνωσμένα να αλλάξει την «ατζέντα» της επικαιρότητας στο εσωτερικό της χώρας, στρέφοντας το ενδιαφέρον του κόσμου σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Συρία, ωστόσο έρχεται αντιμέτωπη με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας, την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και την φτώχεια.

Η αντιπολίτευση έχει κάνει «σημαία» την οικονομία, που εξελίσσεται σε «αχίλλειο πτέρνα» του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η σφοδρή αντίπαλός του Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος που συμμετέχει στην συμμαχία της αντιπολίτευσης, έστησε ένα μικρό show, παρουσιάζοντας … live τις τιμές σε γάλα, ντομάτες, μήλα και ζάχαρη.

Στη διάρκεια ομιλίας της σε στελέχη του κόμματός της, η Ακσενέρ παρουσίασε από το βήμα βασικά προϊόντα, που οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

«Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%. Ένα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αυξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%. Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%» δήλωσε, παρουσιάζοντας ένα ένα τα προϊόντα, στρέφοντας προσωπικά τα πυρά της στη συνέχεια, κατά του Τούρκου προέδρου.

«Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι» κατέληξε, σε ιδιαίτερα οργισμένο ύφος.

Η κίνηση της προέδρου του Καλού Κόμματος, που προέκυψε μετά τη διάσπαση του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, σχολιάστηκε ποικιλότροπα στα τουρκικά social media. Τις δηλώσεις Ακσενέρ παρουσιάζει με χαρακτηριστικούς τίτλους σήμερα, ο αντιπολιτευόμενος τύπος στην Τουρκία.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το