Κόσμος

Τουρκία: «Λουκέτο» σε κανάλι μόλις 26 ημερών από τον Ερντογάν

Σκηνές, βγαλμένες από αγώνα πυγμαχίας, εκτυλίχθηκαν μέσα στην τουρκική Βουλή με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP να πιάνονται στα χέρια με βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι τους άσκησαν κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα «μαύρο» έπεσε σε τηλεοπτικό σταθμό έπειτα από μόλις 26 ημέρες λειτουργίας επειδή έδειξε σε απευθείας σύνδεση τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος.

Αν και η κρατική τηλεόραση φρόντισε να εξαφανίσει τα πλάνα που θύμιζαν πυγμαχία μέσα στη Βουλή, διακόπτοντας την τηλεοπτική μετάδοση, οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο ήταν αποκαλυπτικές. Όλα άρχισαν όταν βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι στο παρελθόν ασκούσε φιλοκουρδική πολιτική.

«Ο Ερντογάν είχε συμφωνήσει με το P.K.K, όπως και με τον Οτσαλάν κι είχε δώσει εντολές στους νομάρχες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες στρατιώτες», φώναξε στη Βουλή ο Ενγκίν Οζκότς. Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την οργή των βουλευτών της συμπολίτευσης και ακολούθησε το πανδαιμόνιο.

Έκλεισε κανάλι έπειτα από μόλις 26 ημέρες λειτουργίας
Παράλληλα, την κριτική απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο πλήρωσε και ένας τηλεοπτικός σταθμός της χώρας. Συγκεκριμένα, έπεσε «μαύρο στο «OLAY TV». ύστερα από μόλις 26 ημέρες λειτουργίας.

Ο σχεδόν ένας μήνας λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ήταν αρκετός για την κυβέρνηση Ερντογάν να το καταστήσει στόχο εξαιτίας του «ενοχλητικού του περιεχομένου». Κατά τις τελευταίες στιγμές που το κανάλι βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί συγκεντρώθηκαν στο πλατό και χειροκρότησαν συγκινημένοι τους τηλεθεατές που το παρακολούθησαν στο τόσο σύντομο τηλεοπτικό του πέρασμα.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα που το κανάλι έκλεισε, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχόταν σε ομιλία του ότι το 2021 θα είναι ένα έτος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. «Σταματήσαμε τη μετάδοσή μας καθώς ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις από την κυβέρνηση», δήλωσε ο διευθυντής το καναλιού σε συνέντευξή του και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού έπεσαν θύματα της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου που βιώνουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Open Tv, το «αμάρτημα» του καναλιού ήταν ότι παρουσίασε σε απευθείας σύνδεση τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος, όπως έκανε και με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το