Κόσμος

Τουρκία: Διαδηλώσεις ενάντια της απόφασης Ερντογάν για τη βία κατά των γυναικών

Με συνθήματα κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν το Σάββατο μπροστά στον αστυνομικό κλοιό, ωστόσο οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν με κάθε τρόπο την πορεία των διαδηλωτριών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
«Οι γυναίκες θα κάνουν το κόμμα του Ερντογάν να λογοδοτήσει! Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε», λένε οι ίδιες. Οι διαδηλώτριες καταγγέλλουν την απόφαση του Τούρκου προέδρου να αποσύρει την χώρα του από την «Σύμβαση για την Προστασία των Γυναικών από την Βία» που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, πριν από δέκα χρόνια.

«Πορευόμαστε σύμφωνα με τις αρχές μας. Όποιος αγνοεί αυτό το κίνημα, αγνοεί την ελευθερία των γυναικών και κάνει διακρίσεις», σημειώνουν οι διαδηλώτριες.
Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Σύμβαση υπονομεύει τις οικογενειακές αξίες και πως η εθνική νομοθεσία θα προστατεύει τις γυναίκες και όχι οι διεθνείς συνθήκες. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών καταγγέλλουν ότι η απόφαση- Ερντογάν παραβιάζει κατάφορα το κράτους δικαίου.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου τουλάχιστον 80 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από άνδρες ή έχουν χάσει τη ζωή τους κάτω από ύποπτες συνθήκες, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το