Τοπικά

Τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου σε έκθεση τουρισμού στο Μόναχο

Στο Μόναχο έλαβε χώρα από 20-24 Φεβρουαρίου η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως. Σε οκτώ μεγάλες αίθουσες, συνολικής επιφάνειας 88.000 τ.μ. πολλά κράτη παρουσίασαν, σε ειδικά διακοσμημένα περίπτερα, τις φυσικές ομορφιές της χώρας τους, τον τρόπο ζωής, και ό,τι άλλο θα μπορούσε να ελκύσει τους τουρίστες να επισκεφθούν τις πατρίδες τους.
Σ΄ένα καλαίσθητο περίπτερο τρεις Δήμοι του νομού Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου παρουσίασαν τα αξιοθέατα Βόλου και Πηλίου με αναρτήσεις μεγάλου σχήματος φωτογραφιών και πλούσιο πληροφοριακό υλικό, σε γερμανική γλώσσα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα καλαίσθητα φυλλάδια όπου παρουσιάζονται ο “Βόλος και το Πήλιο στο κέντρο Ελλάδος” με αναφορά στην ελληνική μυθολογία με τον Ιάσονα, τους Αργοναύτες, τους Κενταύρους, το μήλο της έριδας, τη δημιουργία των Σποράδων και με προβολή των φυσικών καλλονών της περιοχής. Οι αρίστης ποιότητας φωτογραφίες και επιμελημένες παρουσιάσεις και επεξηγήσεις τόπων, Ναών, Παρεκκλησίων, Μονών, διατηρητέων μονοπατιών, παραδοσιακών κατοικιών, λιμανιών, ακρογιαλιών, πλοίων και λέμβων, αρχαιολογικών χώρων, τόπων αναρρίχησης, ιππηλασίας, κωπηλασίας, καταδύσεων, χειμερινών σπορ, Τρενάκι του Πηλίου και ιδιαίτερα της τοπικής φημισμένης γαστρονομίας, εντυπωσίασαν τους τουρίστες.

Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και οι συνοδοί-εκθέτες εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση και πρόκληση προς τους τουρίστες να απολαύσουν τις διακοπές τους στο Βόλο και στο Πήλιο. Το Περίπτερο επισκέφθηκαν ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, με καταγωγή από το  Μούρεσι, εξέφρασε την επιθυμία να επαναλειτουργήσει – και ιδιαίτερα για τουριστικούς λόγους – το δρομολόγιο των ιπτάμενων δελφινιών από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη Πηλίου προς Σκιάθο και προς Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το