Τοπικά

Τουριστική προβολή του Δήμου Σκιάθου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη επισκεψιμότητα

Στο Facebook, στο Instagram και στο Υοutube θα «επεκταθεί» ο Δήμος Σκιάθου για την τουριστική προβολή του νησιού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του αντιδημάρχου Τουρισμού Αδαμάντιου Μαθηνού, που έχει εγκριθεί, ο Δήμος Σκιάθου θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας για τη δημιουργία λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, με την κρίση που δημιουργεί η διάδοση του κορωνοϊού covid-19 σε όλο τον πλανήτη, με ολόκληρες χώρες σε κατάσταση lockdown, η τουριστική προβολή του νησιού αποτελεί τον πιο σημαντικό πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας. Μετά την άρση των μέτρων προστασίας από τον covid-19 πρέπει η Σκιάθος να είναι απολύτως έτοιμη να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της έτσι ώστε να προσελκύσει όσον το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Στόχος των ενεργειών είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του τουριστικού προορισμού ΣΚΙΑΘΟΣ, η αύξηση της επισκεψιμότητας του site που απευθύνεται στον τουρίστα και των προφίλ στα social media, καθώς και η αλληλεπίδραση με τους χρήστες.

Στο Facebook, ο Δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει προφίλ και να εμπλουτίσει τον λογαριασμό του και τους διαχειριστές της σελίδας. Η υπηρεσία αφορά στην ανάρτηση των φωτογραφιών προφίλ ενώ θα γίνονται τρεις αναρτήσεις ανά εβδομάδα στην ελληνική ή και την αγγλική γλώσσα. Μεταξύ άλλων θα γίνει εφαρμογή γραφικών ανάλογα με τις ενέργειες προώθησης που πραγματοποιούνται κάθε περίοδο, προσκλήσεις σε δράσης του δήμου και συγκεντρωτική μηνιαία αναφορά με όλα τα στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα. Στο Instagram, θα ακολουθηθούν παρόμοιες δράσεις με φωτογραφίες, κειμένου αλλά και των κατάλληλων hastags, σκιαγράφηση συναφών λογαριασμών και διατήρηση μια συνεχούς παρακολούθησης, τρεις αναρτήσεις και δύο ιστορίες (stories) ανά εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Δήμος Σκιάθου θα δημιουργήσει και κανάλι στο Youtube με ανάρτηση βίντεο που θα δημοσιευτούν για τις ανάγκες προβολής του νησιού, θα δημιουργηθούν playlists ενώ ο λογαριασμός θα συνδεθεί με την ιστοσελίδα του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το