Τοπικά

Τουριστική προβολή Δήμου Αλμυρού μέσω Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών

Μέσω της εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου ο Δήμος Αλμυρού θα καταθέσει πρόταση για να εφαρμόσει το πρόγραμμα «iΑλμυρός». Το πρόγραμμα αφορά Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Διαδραστική Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Αλμυρού.
Στόχος είναι η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων εξυπηρέτησης του πληθυσμού με στόχο την προστασία της φυσικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων των τοπικών περιοχών. Στόχο αποτελεί επίσης η δημιουργία μιας ευέλικτης πολυσυλλεκτικής οικονομίας υπαίθρου, μέσα από την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της περιοχής, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της περιοχής με την ενίσχυση των πόλων ανάπτυξης, εξέλιξης και προσέλκυσης επισκεπτών.

Η τουριστική κίνηση στην περιοχή εντοπίζεται κυρίως στον άξονα Αμαλιάπολη, Πηγάδι – Αχίλλειο και παρατηρείται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα την περίοδο Ιούλιος – Αύγουστος.
Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί και ο εναλλακτικός τουρισμός κυρίως στην περιοχή της Όθρυος, που συνδέεται με την αναρρίχηση, τον περίπατο, την ποδηλασία, τη σπηλαιολογία, ακόμη και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (αυτοκίνητο, μηχανές), καθώς βέβαια και με τα σπορ που σχετίζονται με το χιόνι (χιονοδρομία, σκι κ.λπ.). Επίσης στην περιοχή εδώ και δεκαετίες σημαντικός παραμένει ο θρησκευτικός τουρισμός, λόγω της προσέλκυσης χιλιάδων προσκυνητών στα δύο Μοναστήρια της Παναγίας Ξενιάς, ιδιαίτερα εκείνου της Κάτω Μονής που βρίσκεται στον δρόμο προς τη Βρύναινα.
Η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του Δήμου Αλμυρού ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets θα δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον Δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τον χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης / ξενάγησης και ταυτόχρονα θα παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα, αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το