Ελλάδα

Τουρισμός: Αγώνας δρόμου από Ιταλία για να φτάσει την Ελλάδα

«Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα επισκεφθούν την χώρα μας περισσότεροι τουρίστες από όσοι θα πάνε στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός Ματέο Σαλβίνι. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πολλοί σχολιαστές δεν έχουν την ίδια βεβαιότητα και υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα κινήθηκε πιο γρήγορα στο θέμα του τουρισμού και με πιο αποτελεσματική, πιθανότατα, επικοινωνιακή στρατηγική.

Από την πλευρά του υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των λεγόμενων πτήσεων covid free από την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Οι επιβάτες κάνουν μοριακό τεστ πριν επιβιβαστούν, και με τον τρόπο αυτό, όταν φτάνουν στην Ιταλία, δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα.

Η Ιταλία κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει φέτος την παρουσία Αμερικανών τουριστών, με στόχο οι διανυκτερεύσεις των ξένων ταξιδιωτών να καλύψουν τουλάχιστον το 30%, του συνόλου των διανυκτερεύσεων. Σημειώνεται πως πριν το ξέσπασμα της πανδημίας ξεπερνούσαν το 50%. Στην παραθαλάσσια περιοχή της Εμίλια Ρομάνια (με πρωτεύουσα την Μπολόνια) οι Ιταλοί αισιοδοξούν πως φέτος θα επιστρέψουν και οι πολύτιμοι Ρώσοι τουρίστες, που τόσο αγαπούσαν θέρετρα όπως το Ρίμινι, το Ριτσιόνε και την Κατόλικα.

Άνοιξαν και πάλι οι οργανωμένες πλαζ στη χώρα
Η Ιταλία συνεχίζει τη χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και προστασίας καθώς άνοιξαν και πάλι οργανωμένες πλαζ και πισίνες. Παράλληλα, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αποφασίσει μείωση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά δύο ώρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα αναμένεται να μπορέσουν να ξανανοίξουν σύντομα και τα εμπορικά κέντρα.

Γενικότερα στη χώρα πνέει ένας άνεμος συγκροτημένης αισιοδοξίας, ενώ τα κρούσματα το Σάββατο ήταν 6.659, με 136 θανάτους. Αριθμοί που προκαλούν μεν ανησυχία αλλά, όπως τονίζουν οι ειδικοί, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το