Ελλάδα

Τουλάχιστον 300 πορείες την ημέρα στην Αθήνα: Ερχεται νομοσχέδιο-σκούπα στη Βουλή

Περίπου 300 συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα κάθε μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.700 πορείες και συγκεντρώσεις, ενώ το 2018 έλαβαν χώρα 3.500 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να φέρει -πιθανότατα τη Δευτέρα- σχετικό νομοσχέδιο, με στόχο να βάλει «φρένο» στο κλείσιμο των δρόμων. Το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, θα καθορίζει ποιες πορείες θα γίνονται στο δρόμο και ποιες στο πεζοδρόμιο. Εάν θα κλείνει η αριστερή ή η δεξιά λωρίδα και σε ποιες περιπτώσεις θα κλείνει ολόκληρος ο δρόμος. Επίσης, θα καθορίζει για πόση ώρα θα επιτρέπεται να κλείσει ένας δρόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρώσεις με μικρή συμμετοχή ανθρώπων θα περιορίζονται στο πεζοδρόμιο. Εάν είναι λίγο μεγαλύτερης συμμετοχής θα κλείνει μία λωρίδα της κυκλοφορίας στις κεντρικές λεωφόρους και μόνο εάν η συμμετοχή είναι μαζική θα κλείνει ολόκληρος ο δρόμος.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αντιδρούν στο νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το