Αθλητισμός

Τοξοβολία: Ιστορική επιτυχία με την υπογραφή του Βολιώτη Δημήτρη Δρακιώτη (photos)

Ένας Βολιώτης «υπέγραψε» τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής τοξοβολίας σε ομαδικό αγώνισμα. Ο Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης μαζί με τους Ανδρέα Ζαχαράκη και Σταύρο Κουμερτά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο τόξο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας, καταρρίπτοντας μάλιστα και δύο πανελλήνια ρεκόρ.

 Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα στο σύνθετο τόξο ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτή η επιτυχία συμβαίνει για πρώτη φορά για τα ελληνικά χρώματα όσον αφορά το ομαδικό και φέρει την υπογραφή ενός Βολιώτη. Ο λόγος για τον Δημήτρη-Κωνσταντίνο Δρακιώτη, ο οποίος μαζί με τους Ανδρέα Ζαχαράκη και Σταύρο Κουμερτά κατόρθωσε να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου γεμίζοντας με υπερηφάνεια την πόλη μας και την Ελλάδα γενικότερα.

Στον μικρό τελικό οι Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης, Ανδρέας Ζαχαράκης και Σταύρος Κουμερτάς, με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Αλέξανδρου Παμβουξόγλου, κυριάρχησαν, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, επί της ισπανικής ομάδας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η ελληνική ομάδα νίκησε στον πρώτο αγώνα την Αυστρία με 233 -227 ενώ έκπληξη αποτέλεσε η επικράτηση επί της πανίσχυρης -και πρώτης στη γενική κατάταξη- Δανίας με 231-230 που άνοιξε τον δρόμο για τους ημιτελικούς. Εκεί γνώρισε την ήττα από τη Γαλλία (235-237) και βρέθηκε να αγωνίζεται με αντίπαλο την Ισπανία στον μικρό τελικό.

Η εμφάνιση του Βολιώτη τοξότη και των συναθλητών του ήταν τόσο καλή που υποχρέωσαν τον εκφωνητή του αγώνα να τη χαρακτηρίσει «εντυπωσιακή» και «εκπληκτική» προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, που τους αντάμειψαν μ’ αυτόν τον τρόπο για την επίδοσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η ελληνική ομάδα ανδρών κερδίζει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, ενώ στην πορεία της προς το βάθρο κατάφερε να σπάσει δύο πανελλήνια ρεκόρ και συγκεκριμένα στο σύνολο στην κατάταξη (2088/2160) και στο σύνολο σε γύρο αποκλεισμού (235/240).

Νεαρός σε ηλικία αλλά με  πλούσιο βιογραφικό ο Δρακιώτης
Το επίθετο του Δημήτρη-Κωνσταντίνου Δρακιώτη μαρτυρά και την καταγωγή του. Το επίθετο προέρχεται από τον προπάππου του, Γιώργο Δρακιώτη, που γεννήθηκε στο Τρίκερι, γιο του Κωνσταντή Μακρόπουλου, τεχνίτη από τη Δράκεια, και καταγράφηκε στο Ληξιαρχείο με το παρατσούκλι του πατέρα του.

Η οικογένεια έχει την οικογενειακή της μερίδα στον Δήμο Βόλου, και γονείς του είναι ο Γιώργος Δρακιώτης και η Ήλια Κατσούρα, Βολιώτες και οι δυο που μένουν στην Αθήνα. Έχουν εξοχικό στο Τρίκερι, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Ο Δημήτρης είναι γεννημένος το 2001 και αποτελεί το νεότερο μέλος της Εθνικής ομάδας. Μένει στην Αθήνα και είναι δευτεροετής φοιτητής στο ΠΑΠΕΙ και συγκεκριμένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Άρχισε την τοξοβολία σε ηλικία 9 ετών και μετά από συνεχείς διακρίσεις (8 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ανοιχτού χώρου, 7 χρυσά μετάλλια και 1 Ασημένιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Κλειστού Χώρου. 1 χρυσό μετάλλιο στο Σχολικό Πρωτάθλημα, 8 χρυσά σε Πανελλήνια Κύπελλα και 7 φορές πρώτος πολυνίκης) και δύο πανελλήνιες επιδόσεις στις διαδοχικές ηλικιακές κατηγορίες, με κορυφαίες διεθνείς θέσεις την 2η Θέση στο Ομαδικό Εφήβων και την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο αγώνισμα του Μικτού Σύνθετου Νέων.

Η οικογένεια του Δημήτρη έχει παράδοση στην Τοξοβολία από την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Ο πατέρας του ,Γιώργος Δρακιώτης ξεκίνησε το 1986 την τοξοβολία και το 1988 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Standard Bow με πανελλήνια επίδοση. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που έφερε τόξο στον Βόλο, το 1989, προσκεκλημένος από τον αείμνηστο Μιχάλη Λούση, για να δείξει στους σκοπευτές του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου το νέο άθλημα.

Σήμερα είναι εθνικός κριτής, προπονητής τοξοβολίας, εκπαιδευτής Level 2 και αθλητής σύνθετου τόξου. Έβαλε τον Δημήτρη και τον αδελφό του, Χριστόφορο, στο άθλημα  της τοξοβολίας, από την ηλικία των 9 και 10 ετών αντίστοιχα.

Ο Χριστόφορος ακολούθησε παράλληλη πορεία με τον Δημήτρη, κερδίζοντας αντίστοιχα χρυσά μετάλλια στο Ολυμπιακό Τόξο, (6 φορές πολυνίκης) αλλά μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το 2018, κατοικεί στην Λάρισα και έχει σταματήσει τον πρωταθλητισμό.
Η μητέρα τους Ήλια Κατσούρα, παρακολουθώντας τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης των παιδιών και του συζύγου, υπέκυψε τελικά στον πειρασμό και ασχολήθηκε με το σύνθετο τόξο σαν αθλήτρια, αλλά ο κύριος ρόλος της μέχρι σήμερα, είναι το αθλητικό Management και τα Logistics της οικογένειας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης ακολουθεί πιστά την παράδοση της οικογένειας ξεπερνώντας με τις επιτυχίες του τα ελληνικά σύνορα. Και επειδή είναι νεαρός στην ηλικία, έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να χαρίσει στον Βόλο και την πατρίδα μας γενικότερα ακόμη περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το