Αθλητισμός

Τουτουντζόγλου-Μεϊκόπουλος: «Αλλαγή σελίδας στη Νίκη με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια “ΘτΔ”

????????????????????????????????????

Ο οδυνηρός υποβιβασμός στην Α1 ΕΣΚΑΘ, που ήταν ο τρίτος συνεχόμενος, για την μπασκετική Νίκη Βόλου, ίσως αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία να τεθεί σε νέες βάσεις η λειτουργία της ομάδας, δίνοντας βάρος στις ακαδημίες, οι οποίες πριν κάποια χρόνια είχαν εντυπωσιακή παραγωγή παικτών και κατέγραφαν συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικές φάσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Η Θεσσαλία της Δευτέρας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της νέας διοικούσας επιτροπής των κυανόλευκων, Μπάμπη Τουτουντζόγλου, και στο μέλος αυτής, αλλά και πρωτεύσαντα σε ψήφους στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, προκειμένου να μιλήσουν για τον σχεδιασμό τους σχετικά με την επόμενη μέρα της Νίκης.

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της ομάδας, που πρέπει να επανακτηθούν. Από τη μεριά του, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι η Νίκη γυρνά σελίδα και τίποτα δε θα θυμίζει το προηγούμενο διοικητικό μοντέλο. Παράλληλα, έδωσε και την είδηση για την προσπάθεια διεξαγωγής ενός φιλικού παιχνιδιού, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της εγχείρησης στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο Παναγιώτης Τσώλης για την αποκατάσταση της ρήξης χιαστών.

Οι δύο παράγοντες μίλησαν στη ΘτΔ:

Για την επόμενη μέρα της Νίκης

Μπ. Τουτουντζόγλου: Η λογική μας είναι να φτιάξουμε μία γερή βάση με τις ακαδημίες κι όταν αυτό το πράγμα αρχίζει και αποδίδει, θα πράττουμε και ανάλογα. Τόσα χρόνια κοιτούσαμε μόνο το πάνω μέρος και από κάτω δεν υπήρχε τίποτα κι έτσι το οικοδόμημα κατέρρευσε.

Από δω και πέρα όποια συμφωνία πραγματοποιούμε, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πληρωθούν οι παίκτες. Η Νίκη έχει ανάγκη πάνω απ’ όλα την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια. Φέτος η αντρική ομάδα δεν είχε παπούτσια, δεν είχε στολές. Επικρατούσε μία απερίγραπτη κατάσταση. Ερχόμαστε τώρα εμείς να πούμε στους παίκτες ότι αυτά που δεν είχαν τις άλλες χρονιές, τώρα θα τα έχουν και δε μιλάμε τόσο για οικονομικό όφελος.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Το παν είναι η σωστή λειτουργία της ομάδας, δηλαδή οι αθλητές να έχουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας και να υπάρχει οργάνωση με εφόρους και ό,τι άλλο χρειάζεται. Το πρώτο που απαιτώ είναι η πειθαρχία, αλλά αυτό θα έρθει, αν εγώ είμαι εντάξει σ’ αυτά που έχω υποσχεθεί.

Πρέπει να γνωρίζετε, ότι, αν δε βρίσκονταν ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η διοικούσα επιτροπή γενικότερα, αλλά και κάποια σημαντικά άτομα, που μας βοηθούν εξωδιοικητικά, το τμήμα μπάσκετ της Νίκης ίσως να μην υπήρχε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι παίκτες λένε «ερχόμαστε να παίξουμε για σας, γιατί είδαμε τις τρεις τελευταίες βδομάδες που βρίσκεστε στη Νίκη τι άτομα είστε».

Το μοντέλο των μεταγραφών και των υψηλόμισθων παύει να υπάρχει. Θα δοθούν κίνητρα στους μπασκετμπολίστες, για να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι Ν.Α. Νίκης, που θα λειτουργούν ως φυτώριο για τους μεγάλους κι όχι απλώς ως μία ομάδα που θα παίζει μπάσκετ. Είμαστε κοντά να συμφωνήσουμε με νέο προπονητή για τους Νέους Αθλητές.

Επίσης, πρέπει να έχουμε συνεργασία με όλες τις τοπικές ομάδες, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε με καμία τίποτα, αλλά και με τους διαιτητές της Μαγνησίας, που έχουν έναν κορυφαίο σύνδεσμο.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η μοίρα της Νίκης είναι να πρωταγωνιστεί. Αυτοσκοπός δεν είναι να πάρουμε την κατηγορία. Αν έρθει το πρωτάθλημα μέσα από την οργάνωση και μέσα από τη δουλειά, καλώς να έρθει. Δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα και δε ζουν πια οι παίκτες από το μπάσκετ. Επομένως, αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι οι κατάλληλες συνθήκες και να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο μπασκετμπολίστας ότι δε θα σκεφτεί ο ίδιος αν θα έχει η ομάδα λεωφορείο την Κυριακή ή γιατρό ή νερά στον πάγκο ή αν θα τελειώνει το ματς και δε θα έχει σε κάποιον να μιλήσει, γιατί αυτό συνέβαινε.

Το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς πέρασε στο παρελθόν. Στο Νίκο Μακρίδη παρείχαμε στήριξη μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι γυρνάμε σελίδα. Έχουμε ανανεωθεί και ηλικιακά, καθώς στη διοικούσα επιτροπή είμαστε όλοι φοιτητές με εξαίρεση τον κ. Μπάμπη Τουτουντζόγλου. Καθόμαστε μέχρι τις 4 το πρωί κάθε μέρα μαζί, για να κάνουμε το πλάνο της νέας σεζόν.

Για την οργάνωση των ακαδημιών

Μπ. Τουτουντζόγλου: Εγώ θα αισθάνομαι πρωταθλητής από τον Σεπτέμβριο, αν οι ακαδημίες από 30 παιδιά που είναι τώρα, έχουν 130. Θα θεωρήσω τότε τη χρονιά μας επιτυχημένη. Κυρίως μας ενδιαφέρει η λειτουργία των ακαδημιών. Αυτό είναι το πρωτεύον.

Η Νίκη μία ζωή πρωταγωνιστούσε στις ακαδημίες.

Σημαντικά είναι η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια. Θέλουμε να παρέχουμε τέτοια πράγματα, που ο πατέρας θα έρχεται τρέχοντας να φέρει το παιδί του στη Νίκη. Στόχο μας αποτελεί να γίνει το μπάσκετ της Νίκης πόλος έλξης, όπως ήταν παλιότερα. Κυριολεκτικά στη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών στις ακαδημίες κοντέψαμε να … φάμε ξύλο.

Όμως, από δω και πέρα θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Καλούμε τους πατεράδες των παιδιών να τα ξαναφέρουν στη Νίκη και τους υποσχόμαστε ότι όσα τους πούμε θα γίνουν. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με δύο κορυφαίους προπονητές για τις ακαδημίες, που θα είναι πτυχιούχοι γυμναστές με ειδικότητα στο μπάσκετ. Είναι ηχηρά ονόματα, ενώ θα υπάρχει συνεργασία και με τον κ. Ανδρέα Μαύρο, που είναι ομοσπονδιακός τεχνικός και γνωστός για τα νικιώτικα αισθήματά του. Θα συμμετέχει σε καμπ, για να μεταδίδει τις γνώσεις του.

Σημαντική θα είναι και η συνεργασία με την ΑΕΚ, ενώ θα υπάρχουν πολλές παροχές στα παιδιά. Έχουμε σκεφτεί με την εγγραφή το κάθε παιδί να παίρνει ένα σάκο, μία βερμούδα και τη στολή του δωρεάν. Στις 19 Ιουνίου θα κάνουμε καμπ είτε στο Ελικοδρόμειο είτε στα ανοικτά γήπεδα του Πανθεσσαλικού, για να μαζέψουμε παιδιά.

Έχουμε στο μυαλό μας και το χρέος στη Σχολική Επιτροπή ύψους 2.000 ευρώ, που πρέπει να πληρώσουμε.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Φέτος ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμος έδινε ώρες στη Νίκη σε γυμναστήρια για προπονήσεις των ακαδημιών της και η ομάδα δεν πήγαινε, γιατί δεν είχε τμήματα.

Μέσα από τη δουλειά, από την οργάνωση και απ’ αυτό που δείχνεις ότι προσφέρεις, μπορείς να προσελκύσεις παιδιά. Πόσο μάλλον, όταν λέγεσαι Νίκη Βόλου. Φωνάξαμε αυτούς τους τριάντα γονείς να τους μιλήσουμε και να τους πούμε ότι ανέλαβαν άλλοι άνθρωποι, για να μη φύγουν τα παιδιά τους. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου, που είναι από τη Θεσσαλονίκη, μας είπε ότι έφερε το παιδί του στη Νίκη, γιατί διάβασε στο ίντερνετ ότι είμαστε το πιο ιστορικό σωματείο. Αυτό εμένα με έκανε να ανατριχιάσω. Εμείς απέναντί του πρέπει να είμαστε σωστοί ως σύλλογος.

Με τα χρήματα που θα ξοδέψουμε, για να προσφέρουμε κάποιες παροχές στις ακαδημίες, δείχνουμε ξεκάθαρα ότι ρίχνουμε το βάρος εκεί. Αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να πάνε, για να έρθει στην αντρική ομάδα ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δε θα είχε κανένα νόημα. Τόσα χρόνια κοιτούσαμε μόνο τη βιτρίνα.

Συμφωνήσαμε και με τον κ. Χρήστο Αθανασιάδη, που θα είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών και χωρίς κατά πάσα πιθανότητα να έχει προπονητικά καθήκοντα. Κυριολεκτικά δεν κοιμάται το βράδυ. Έχει ξαναστήσει την ακαδημία της Νίκης και είναι το κατάλληλο πρόσωπο, για να την οργανώσει. Θα έχει την εποπτεία και τον γενικότερο έλεγχο, ακόμα και για τη συγκέντρωση των συνδρομών και τις πληρωμές στους προπονητές. Πλέον, θα είναι όλη η οικογένειά του στη Νίκη, καθώς ο γιος του είναι γυμναστής στην ποδοσφαιρική ομάδα και η σύζυγός του προπονήτρια στο τμήμα στίβου.

Για τη Λέσχη Φίλων Νίκης

Μπ. Τουτουντζόγλου: Όλη αυτή η προσπάθεια με τη Λέσχη Φίλων Νίκης γίνεται, για να έχουμε μία σίγουρη πηγή χρημάτων τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο, που θα είναι δύσκολος, γιατί θα απαιτεί έξοδα και δε θα ξέρουμε τα έσοδα. Ευχαριστούμε όσους έγιναν ήδη μέλη και να γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα τους ανταποδώσουμε με κάποια εκδήλωση που θα κάνουμε γι’ αυτούς ή με ένα δώρο. Καλούμε όλους τους Νικιώτες να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Δε θέλουμε να κρυφτούμε. Αυτός που θα μας βοηθήσει όλη τη χρονιά και κυρίως μέσα από τη Λέσχη Φίλων Νίκης είναι ο κόσμος. Μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στους στόχους μας, αλλά από στόμα σε στόμα και χωρίς να έχουμε προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις. Η ελάχιστη συνδρομή θα είναι 5 ευρώ το μήνα, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δίνουν περισσότερα. Ανταποδοτικά παίρνουν μόνο το ευχαριστώ μας και τη δική τους ηθική ικανοποίηση.

Θέλουμε λίγα από τους πολλούς κι όχι πολλά από τους λίγους. Το σημαντικό είναι ότι τα χρήματα της Λέσχης δεν περιμένουμε από κανέναν να τα φέρει σε μας, αλλά θα πηγαίνουμε εμείς στο δικό του χώρο. Θα δώσουμε στον κόσμο μία προοπτική ότι με δικούς μας παίκτες θα φτάσουμε πάλι σε υψηλό επίπεδο. Σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα και όχι πώς θα καταφέρουμε σήμερα να επιβιώσουμε. Πάντως για όσους φίλους θέλουν να επικοινωνήσουν, για να εγγραφούν μέλη, μπορούν να το κάνουν στο τηλέφωνο 6986 760091».

Ακόμη ο Αλ. Μεϊκόπουλος ρωτήθηκε από τη ΘτΔ για:

Τα έξοδα της εγχείρησης του Π. Τσώλη, που υπέστη ρήξη χιαστών: Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες να κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι, στο οποίο θα μετέχουν οι φίλοι του Τσώλη, που έχουν παίξει και συμπαίκτες του, απέναντι σε μία μικτή του Βόλου. Όποιος θέλει, μπορεί να βοηθήσει, αγοράζοντας λαχνούς για την κλήρωση για ένα ποδήλατο. Με όποια χρήματα μαζέψουμε, θα σταθούμε δίπλα σε ένα δικό μας παιδί και δεν εννοώ μόνο της Νίκης, αλλά του χώρου του μπάσκετ.

Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι βοήθεια. Πρέπει να το ξεχωρίσουμε αυτό. Εφόσον δεν μπορούμε να βοηθήσουμε από την τσέπη μας, μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια κίνηση, η οποία ουσιαστικά αποτελεί πρόταση κάποιων παικτών και πρώτα απ’ όλα του Μιχάλη Πολίτη, που είναι αδερφικός φίλος με τον Παναγιώτη.

Τη συνεργασία με την ΑΕΚ: Κατέβηκα στην Αθήνα μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο λογιστηρίου της ΚΑΕ ΑΕΚ, που λέγεται Βασίλης Παναγιωτόπουλος και ο οποίος είναι παντρεμένος με Βολιώτισσα. Μας πρότεινε μόνος του συνεργασία, γιατί έχουμε και κοινές ρίζες και μας παρότρυνε να πάμε στην Αθήνα να συζητήσουμε το θέμα. Εκεί βρήκαμε τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή κ. Δουβή και τον κ. Αποστολίδη, που είναι ο καινούργιος υπεύθυνος των ακαδημιών της ΑΕΚ. Μιλήσαμε μαζί τους για την τεχνογνωσία, δηλαδή ότι δικοί μας προπονητές θα παρακολουθούν προπονήσεις της ΑΕΚ, ενώ μία φορά τον μήνα προπονητής της ΑΕΚ θα έρχεται στον Βόλο να προπονεί δικά μας παιδιά. Επίσης θα κάνουμε κοινά καμπ και στα καμπ της ΑΕΚ πρώτη καλεσμένη θα είναι η Νίκη Βόλου. Μάλιστα ο κ. Αποστολίδης, όταν τον ρώτησα πόσα παιδιά έχει η ομάδα του, μου απάντησε ότι η ΑΕΚ έχει όσα παιδιά θέλει, αλλά δε διαθέτει γήπεδα, ενώ εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Είναι επομένως κι αυτή μία ανερχόμενη ακαδημία, γιατί τώρα δημιουργείται και τώρα θα αποκτήσει δικό της χώρο στο κλειστό του Γαλατσίου. Άρα μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ ήρθε και χτύπησε την πόρτα στη Νίκη κι όχι σε κάποια άλλη ομάδα. Μετρά σίγουρα και το όνομα του συλλόγου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το