Οικονομία

Τουσκ: Ελπίζω να λάβουμε ρεαλιστικές προτάσεις σήμερα

TOYSK

Μια ρεαλιστική πρόταση από την Αθήνα, πρέπει να συνδυάζεται με μια ρεαλιστική πρόταση από τους πιστωτές, σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους για να δημιουργηθεί μια win-win κατάσταση, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντοναλντ Τουσκ.

Ο πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε επίσης μέσω του Twitter, ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι ελπίζει σήμερα να λάβει ρεαλιστικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, «μόλις μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζουμε να λάβουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα», έγραψε στο twitter ο κ. Τουσκ.

Σε δεύτερο tweet συμπλήρωσε ότι «οι ρεαλιστικές προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνδυαστούν με μία ρεαλιστική πρόταση των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι».

Και σε τρίτη ανάρτησή του πρόσθεσε πως «ό,τι κι αν συμβεί τελικά, η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τη λανθασμένη οικονομική φιλοσοφία που προκάλεσε την κρίση».

Παράληλλα, έγραψε τη γνωστή ρήση του Κικέρωνα «Magnum vectigal est parsimonia» που σημαίνει «η οικονομία είναι σημαντικό έσοδο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το