Τοπικά

Τους πεσόντες του ’40 τίμησαν μαθητές του Βόλου – Χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης αύριο η παρέλαση

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΣΤΡΟΥΦΗΣ

Στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών της εθνικής επετείου κατέθεσαν σήμερα το πρωί στο Ηρώο στην παραλία Βόλου μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Στεφάνια κατέθεσαν και οι πρόσκοποι για να τιμήσουν τους αγωνιστές της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώνονται αύριο Τετάρτη με την παρέλαση στην παραλία στην οποία δεν θα εκπροσωπηθεί η Κυβέρνηση. Ο μόνος επίσημος εκπρόσωπος θα είναι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν 20 σχολεία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 19 από την Δευτεροβάθμια και 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Επίσης θα παρελάσουν έξι τμήματα  του Ελληνικού Οδηγισμού καθώς και πέντε τμήματα προσκόπων.

Το αυριανό πρόβλημα εκδηλώσεων της εθνικής επετείου:

7:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παίζει θριαμβικά εμβατήρια.

8:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

11:00 π.μ.: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

12 μ.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων  στην παραλία των αναπηρικών και αντιστασιακών οργανώσεων, σχολείων, σωματείων, οδηγών, προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Βόλου.

18:00: Επίσημη υποστολή σημαίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το