Ελλάδα

Τους «έκοψαν» το σχολείο λόγω έλλειψης… 26 ευρώ ημερησίως

ÁÈÇÍÁ-Áóôõíïìéêïß ôçò Ôñï÷áßáò, ðñáãìáôïðïéïýí åëÝã÷ïõò óå ó÷ïëéêÜ ëåùöïñåßá, ðïõ ìåôáöÝñïõí óÞìåñá ôïõò ìáèçôÝò óôá ó÷ïëåßá ôïõò.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Οι 14 μαθητές που κατοικούν στο Ελαιοχώρι της Καλαμάτας δεν μπορούν να μεταφέρονται στο σχολείο όπου ανήκουν, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι, που αντιστοιχεί στο ιλιγγιώδες ποσό των… 26 ευρώ την ημέρα.
Την καταγγελία έκανε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κάτοικος της περιοχής κ.Καπετανέας, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση από την αρμόδια Περιφέρεια, αν και μπήκαμε στον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για το λόγο αυτό έχει επιστρατευτεί ένα φορτηγάκι ως… σχολικό, ενώ σε άλλη περίπτωση χρησιμοποιούνται ταξί, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Ελένη Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι «Με τα παιδιά του Ελαιοχωρίου πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά» και μάλιστα αποκάλυψε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς υπάρχουν «περίπου 40 ακόμα δρομολόγια για τα οποία δεν έχουν υπάρξει ενδιαφερόμενοι μεταφορείς. Δεν είναι θέμα οικονομικό», όπως υποστήριξε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το