Ροή

Τούρκος τζιχαντιστής, 24 ετών, ο καμικάζι της Τουρκίας

Ταυτοποιήθηκε ο  καμικάζι αυτοκτονίας από τα τεστ DNA. Πρόκειται για τον 24χρονο Μεχμέτ Οζτούρκ.

Τον είχε πλημμυρίσει ο φόβος προτού ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά αιματοκυλώντας τον εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης, αυτόν του Πέρα, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Ο καμικάζι αυτοκτονίας είχε χάσει την ψυχραιμία του βλέποντας τους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο σημείο όπου είχε προγραμματίσει να ανατιναχθεί με στόχο να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Ένα 24ωρο μετά την βομβιστική επίθεση κοντά στην πλατεία Ταξίμ που προκάλεσε το θάνατο πέντε ατόμων – συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή αυτοκτονίας και τον τραυματισμό 39 ατόμων- οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον καμικάζι.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι αρχές έχουν λάβει δείγματα DNA από μέλη της οικογένειας δύο πιθανών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο “Dogan”.

Η εφημερίδα “Χουριέτ ” γράφει σήμερα επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της Τουρκία, πως, όλοι οι νεκροί – πέραν του βομβιστή – είναι ξένοι υπήκοοι παραθέτοντας τα ονόματά τους. Πρόκειται για τους Ισραηλινούς Simha Siman Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman και τον Ιρανό Ali Rıza Khalman. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι, από τα 39 άτομα που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με τραύματα, οι 24 είναι ξένοι υπήκοοι, ανάμεσά τους κι ένα παιδί. Από τους τραυματίες, οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Ως έθνος βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ανεξέλεγκτη και απάνθρωπη κατάσταση”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουζινόγλου.

Μέχρι τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χθεσινό αιματοκύλισμα αν και δύο Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι, όπως όλα δείχνουν, ο βομβιστής ήταν είτε μαχητής του PKK είτε μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα “Xουριέτ”, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε προσωρινή απαγόρευση της αναμετάδοσης εικόνων και βίντεο από τον σημείο της επίθεσης.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, η απαγόρευση περιλαμβάνει την στιγμή της έκρηξης αλλά και τις εικόνες που δείχνουν πτώματα να κείτονται στον πεζόδρομο.

O κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι στόχος του καμικάζι αυτοκτονίας ήταν ένα δημόσιο κτίριο στην περιοχή Beyoglu.

Πηγή www.protothema.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

21χρονη κατήγγειλε 37χρονο για βιασμό – Πώς η γνωριμία στο Instagram κατέληξε σε εφιάλτη

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια ενός 37χρονου στο Αιτωλικό το απόγευμα της Κυριακής…

28 Νοεμβρίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας τίμησε την Επέτειο για την Εθνική Αντίσταση

Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, τίμησαν την Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, που θεσπίστηκε…

28 Νοεμβρίου 2023

Δεν τα κατάφερε στη θεσσαλική “μονομαχία” με τον ΑΟ Τρίκαλα ο ΓΣ Αλμυρού

Ούτε στα Τρίκαλα κατάφερε να πάρει το πρώτο του «διπλό» φέτος ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού…

28 Νοεμβρίου 2023

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Αλμυρού κατά της Covid-19 με το μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο

Aπό την Παρασκευή 8/12/2023, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με…

28 Νοεμβρίου 2023

Διακοπή νερού αύριο στην Άλλη Μεριά

H ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 29/11/2023 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή της Άλλης…

28 Νοεμβρίου 2023

Λιμεναρχείο Βόλου: Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Αρ: 411/28-11-2023 13:00 Αναγγελία θυελλωδών…

28 Νοεμβρίου 2023