Ελλάδα

Τουρκικές προκλήσεις στα νησιά που περιοδεύει ο Καμμένος

αεροσκαφος

Συνεχίστηκαν και το απόγευμα οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, στα οποία πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καμμένου στη Στρογγύλη, τις απογευματινές ώρες, ένα τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το νησί, στα 6.000 πόδια. Το τουρκικό αεροσκάφος ανήκε σε ζεύγος αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, πετώντας βορείως του νησιού.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που βρίσκονταν στην περιοχή.

Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 17:28, πετώντας πάλι βορείως της Στρογγύλης.

Τις πρωινές ώρες και ενώ ο κ. Καμμένος βρισκόταν στο Φαρμακονήσι, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 είχε πετάξει πάνω από το νησί, σε ύψος 15.000 ποδιών.

Αύριο ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το