Κόσμος

Η Τουρκία συνέλαβε ύποπτο ως «δήμιο» του Ισλαμικού Κράτους

Eπτά υπόπτους ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσα στους οποίους ένας «δήμιος» και ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος» συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει πρόσφατα στην Τουρκία από τη Συρία και τέθηκαν υπό κράτηση, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μεταξύ αυτών, ένα πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι ένας δήμιος του ΙΚ ο οποίος έχει πραγματοποιήσει «εκτελέσεις» στη Συρία για λογαριασμό της οργάνωσης, σύμφωνα με το Ανατολή, το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπο αυτό με τα αρχικά Φ.Σ..
Εξάλλου κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Οι ύποπτοι φέρεται ότι οργάνωσαν πολλές συγκεντρώσεις με στόχο να στρατολογήσουν νέα μέλη για το ΙΚ, μετέδωσε από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Οι τουρκικές αρχές, οι οποίες κατηγορούνταν για καιρό ότι έκλειναν τα μάτια στις διασυνοριακές δραστηριότητες του ΙΚ ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, έχουν πολλαπλασιάσει από τον περασμένο χρόνο τις συλλήψεις στους κύκλους των τζιχαντιστών.
Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, έχουν φυλακισθεί 190 ύποπτοι ως μέλη του ΙΚ, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ανατολή.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το