Κόσμος

Τουρκία: Μια εμβληματική γυναίκα LGBT βρέθηκε απανθρακωμένη στην Κωνσταντινούπολη

04-hande-kader-

Η Hande Kader ήταν μια εμβληματική περσόνα των τρανσέξουαλ της Τουρκίας. Βρέθηκε απανθρακωμένη στις 8 Αυγούστου.

Η νεαρή γυναίκα ήταν σύμβολο της αντίστασης της κοινότητας LGBT απέναντι στην καταπίεση της κυβέρνησης. Το 2015 η νεαρή τρανσέξουαλ αντιστάθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν επιτεθεί στους διαδηλωτές του Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη. Οι εικόνες είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου. Παρακάτω, είναι η νεαρή γυναίκα με τη φούστα.
Το πτώμα της βρέθηκε απανθρακωμένο στις 8 Αυγούστου στη συνοικία Zekeriyakoy, στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η νεαρή γυναίκα ηλικίας 22 ετών, η οποία εκδιδόταν, ήταν ακόμη ζωντανή την περασμένη εβδομάδα όταν μπήκε στο αυτοκίνητο ενός πελάτη. Η εξαφάνισή της είχε αναφερθεί από ένα κοντινό της άτομο και το πτώμα της αναγνωρίστηκε από τα δόντια της.
Οι φίλοι της Hande Kader δημοσίευσαν ένα κείμενο με υπογραφές ώστε ο θάνατός της να μη μείνει ατιμώρητος, με το hashtag #HandeKaderSesVer. Μια διαδήλωση για να καταγγελθεί η βίαιη καταστολή της κοινότητας LGBT θα γίνει την Κυριακή.
Η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται επίσημα στην Τουρκία, ωστόσο οι ομοφοβικές επιθέσεις είναι συχνές. Στις 4 Αυγούστου βρέθηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός Σύρου πρόσφυγα ομοφυλόφιλου, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ο πρόσφυγας είχε καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη από τη Συρία αλλά επιθυμούσε να φύγει γιατί δεν ένοιωθε ασφαλής, αφού μια συμμορία ανδρών με μαχαίρια τον είχαν απειλήσει. Το σώμα του είχε δεχτεί τόσα χτυπήματα που ταυτοποιήθηκε χάρη στο παντελόνι του από τους οικείους του.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το