Κόσμος

Η Τουρκία κάνει αντίποινα στο Βερολίνο: Αυστηρότεροι έλεγχοι στους Γερμανούς διπλωμάτες στο Ατατούρκ

Αυστηρότερους ελέγχους διαβατηρίων θα πραγματοποιεί από εδώ και πέρα η Τουρκία σε Γερμανούς διπλωμάτες, που φτάνουν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της Hurriyet, που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

Οπως σημειώνει το Anadolu, Γερμανοί διπλωμάτες που φθάνουν στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από αυτό μόνο μετά από εκτεταμένη έρευνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τέσσερις Γερμανοί πολίτες έχασαν την πτήση τους, εξαιτίας του ελέγχου.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην κράτηση της αντιπροέδρου της τουρκικής βουλής, Αϊσενούρ Μπαχτσεκαπίλι, η οποία κρατήθηκε για 45 λεπτά από την αστυνομία στο αεροδρόμιο της Κολωνίας εξαιτίας προβλήματος με το διαβατήριό της.

Η Μπαχτσεκαπίλι επέστρεψε στην Τουρκία στις 7 Δεκεμβρίου, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να ζητά εξηγήσεις από τον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησε ασχολίαστο το περιστατικό και επιτέθηκε στο Βερολίνο για τη στάση του.

«Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες, αλλά κάνετε την αντιπρόεδρο της βουλής αυτής της χώρας να περιμένει για ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να τους κάνουμε και εμείς το ίδιο; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα!», ανέφερε.

«Η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενάντια στους αξιωματούχους που εμπλέκονται», τόνισε.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το