Τοπικά

Οι τουρίστες προτιμούν την περιοχή του Βόλου για το φυσικό περιβάλλον, τον ήλιο και τη θάλασσα

Σε έρευνα του τμήματος τουριστικής προβολής του δήμου Βόλου για την ικανοποίηση των επισκεπτών από την πόλη και το Πήλιο, η βαθμολογία που συγκεντρώνει η περιοχή είναι 4,67 με άριστα το 5. Η έρευνα έγινε σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας κυρίως 35 + από το Τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου.
Οι ερωτώμενοι ήταν ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης σε ποσοστό 68%. Με εισόδημα 15-30.000 ήταν το 40% και με εισόδημα 30-50.000 ήταν το 23%, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες.

Από τη έρευνα διαπιστώθηκε η εδραίωση της παρουσίασης του ενιαίου τουριστικού προορισμού κάτω από το brand VOLOSPELION στα Βαλκάνια.
Η έρευνα έγινε με χρήση ερωτηματολογίου σε 490 άτομα. Στόχος η αξιολόγηση του βαθμού ικανοποίησης των τουριστών της περιοχής. Απευθύνθηκε σε τουρίστες της περιοχής του Δήμου Βόλου οι οποίοι πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία διανυκτέρευση σε καταλύματα της περιοχής. Περίοδος διανομής ερωτηματολογίων: Ιούνιος – Αύγουστος 2017.

Όπως προέκυψε, το 60% των ερωτώμενων επισκέφθηκε την περιοχή πρώτη φορά και ενημερώθηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία από συγγενείς και φίλους. Το ίντερνετ και τα τουριστικά γραφεία ακολούθησαν στις επιλογές.

Σε απόλυτα ποσοστά επισκέφθηκαν την περιοχή για το περιβάλλον, τον ήλιο και τη θάλασσα. Ακολούθησε στις επιλογές το κόστος των τιμών. Η ικανοποίηση από τη διαμονή σε καταλύματα ήταν 4,48 και για τη διατροφή 4,51. Σε ποσοστό 68,80% επέλεγαν εστιατόρια εκτός ξενοδοχείου, ενώ έκαναν τις αγορές τους από το μάρκετ σε ποσοστό 20,40%.


Στις παραθαλάσσιες περιοχές η πλειοψηφία προτιμούσε να τρώει εντός ξενοδοχείου και στις ορεινές περιοχές, όπως και στο Βόλο εκτός ξενοδοχείου. Το περιβάλλον και οι άνθρωποι βαθμολογήθηκαν με 4,36.

Η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε πως επισκέφθηκε ταβέρνες και τσιπουράδικα, έκανε θαλάσσιες δραστηριότητες, επισκέφθηκε εκκλησίες και την Πορταριά με την Μακρινίτσα και την παραλία του Βόλου.
Στην ψυχαγωγία βαθμολογήθηκε ο Καλλικρατικός Βόλος με 4,43 και οι μεταφορές 4,32

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το