Τοπικά

Τοποθετήθηκαν κάμερες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου «Θ»

Τρεις κάμερες για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τοποθετήθηκαν χθες στην αίθουσα, στο πλαίσιο προγράμματος ψηφιακής ενοποίησης των θεσσαλικών πόλεων, στο οποίο είχε ενταχθεί ο Δήμος Βόλου από το 2009-2010. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τεχνικοί από την ανάδοχο εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, εκτελούσαν εργασίες εγκατάστασης των καμερών, οι οποίες τοποθετήθηκαν δυο από την πλευρά του προεδρείου για να καλύπτονται οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και μια απέναντι για την κάλυψη του προεδρείου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εγκατασταθεί και το πρόγραμμα software σε server για να μπορεί να γίνει η μετάδοση live streaming των συνεδριάσεων μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου.
Ο κάθε πολίτης σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα δημοσιοποιηθεί και πολύ πιθανόν να βρίσκεται ως σύνδεσμος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό σχεδόν χρόνο τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος θα εφοδιαστούν με υπολογιστές και το ανάλογο software τα πρώην Δημαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, ώστε να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων, στις οποίες θα συμμετέχουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, τοπικά συμβούλια, αλλά και κάτοικοι.
Να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα της ψηφιακής ενοποίησης έχει εγκριθεί από το 2010, ωστόσο πρόσφατα εξασφαλίστηκαν οι σχετικοί πόροι για την εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το