Τοπικά

Τοπικό Αστυνόμο στο Ν. Πήλιο ζητά ο Μιχάλης Μιτζικός για τον έλεγχο των αλλοδαπών που έφτασαν στον Δήμο

Tην επιτήρηση των αλλοδαπών υπηκόων που έχουν μεταβεί τις τελευταίες ημέρες στο Νότιο Πήλιο ζητά με έγγραφό του προς τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός. Στο έγγραφό του ζητά να οριστεί Τοπικός Αστυνόμος στην περιοχή για την επιτήρησή των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.
«Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, έχουν μετακομίσει στις εξοχικές τους κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ν.Πηλίου, πολλοί αλλοδαποί υπήκοοι» αναφέρει ο κ. Μιτζικός στην επιστολή του.
Όπως αναφέρει, αποτέλεσμα αυτή της μετακίνησης ήταν και το κρούσμα που εμφανίστηκε στη Δημοτική Ενότητα Σηπιάδος με τον 77χρονο Γερμανό.
Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος, ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παρακολούθηση των επαφών του. Σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων, όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμείνουν σε προληπτικά καραντίνα για 14 ημέρες.
Ο δήμαρχος ζητά από τον Αστυνομικό Διευθυντή να προβεί η αστυνομία στις απαραίτητες ενέργειες και ελέγχους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση του κατ΄οίκον περιορισμού αυτών των ατόμων αλλά και σε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.
«Προς τον σκοπό αυτό, απαραίτητος κρίνεται ο Τοπικός Αστυνόμος, τον οποίο παρακαλώ να ορίσετε άμεσα στην έδρα του Δήμου στην Αργαλαστή. Ο Δήμος διαθέτει τον χώρο που απαιτείται για τη στέγαση» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μιτζικός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το