Τοπικά

Τοπικά προϊόντα στα σχολεία Μαγνησίας – Παρουσιάσεις του κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

Πρωτοβουλία για στήριξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων στους μαθητές των σχολείων του Νομού Μαγνησίας αναλαμβάνει με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου το εθελοντικό κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος ως επικεφαλής της δράσης θα έχει σχετικές επαφές με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα τοπικά προϊόντα του Νομού Μαγνησίας και να τα προτιμούν στις επιλογές τους.

Σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν ενεργά και εθελοντικά στο κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», επικεφαλής των οποίων είναι ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Στόχος των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει γενικότερα το κίνημα πολιτών είναι η προώθηση και η προβολή των τοπικών προϊόντων του Νομού Μαγνησίας στους πολίτες, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και των παραγωγών που τα παράγουν σε περίοδο κρίσης και ύφεσης.
Όπως αποφασίστηκε σχετικά, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ως επικεφαλής του εθελοντικού κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» θα έχει επαφές με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ.κ. Γ. Πολύζο και Σωκ. Σαβελίδη αντίστοιχα, προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να γίνονται παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων στα σχολεία και τους μαθητές.
Σκοπός των παρουσιάσεων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα τοπικά προϊόντα του Νομού Μαγνησίας και να τα προτιμούν στις επιλογές τους, καθώς είναι αρίστης ποιότητας και σε καλύτερες τιμές, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν οι ίδιοι με τον δικό τους τρόπο στη στήριξη και την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και των παραγωγών που τα παράγουν.
Επιπλέον, από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στο κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή και τη στήριξη των τοπικών προϊόντων, καθώς και των επιχειρήσεων που στηρίζουν την εθελοντική δράση.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων για τη στήριξη του κινήματος και κυριότερα των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας.
Στο μεταξύ, από τους υπευθύνους της κίνησης πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» τονίζεται η αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο κίνημα και απευθύνεται πρόσκληση σε όσες αντίστοιχες επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση να επικοινωνούν με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) στα γραφεία της στο τηλέφωνο 2421032780 προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.
«Αναλαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και μέλος του εθελοντικού κινήματος κ. Τρ. Πλαστάρας «σχετικά με την προώθηση και την προβολή των τοπικών προϊόντων, καθώς και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των παραγωγών που τα παράγουν. Σε απόλυτη συνεργασία με τον επικεφαλής του εθελοντικού κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο θα γίνονται από τη νέα σχολική χρονιά παρουσιάσεις των τοπικών μας προϊόντων στους μαθητές, ενώ προγραμματίζουμε και σειρά εκδηλώσεων. Στόχος μας είναι να γνωρίσει όλος ο κόσμος και βεβαίως οι μαθητές των σχολείων τα αρίστης ποιότητας τοπικά μας προϊόντα και να τα προτιμούν στις επιλογές τους, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς του Νομού Μαγνησίας» καταλήγει ο κ. Πλαστάρας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ισραήλ: Αντιδράσεις μετά τη βράβευση της φωτογραφίας της δολοφονημένης Σάνι Λουκ

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η βράβευση της φωτογραφίας της νεαρής Σάνι Λουκ που δολοφονήθηκε από τη…

29 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Όταν το Βόρειο Σέλας συναντά τη λάβα – Απόκοσμες εικόνες

Ένα μαγικό υπερθέαμα, τ’ οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προσέφεραν το Βόρειο Σέλας και…

29 Μαρτίου 2024

«Αυτός είναι ο πιο όμορφος πρίγκιπας της Ευρώπης»

Ο κόσμος προχωρά, αλλάζει, αλλά για κάποιους ο θεσμός της βασιλείας έστω και για λόγους…

29 Μαρτίου 2024

Τσελέντης κατά Παπαδόπουλου για τον σεισμό στις Στροφάδες: Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη

Ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στην Ηλεία και η λανθασμένη…

29 Μαρτίου 2024

Χειμάρρα: Διορισμός νέου δημάρχου εν μέσω εντάσεων – Πυρ και μανία οι κάτοικοι κατά του νέου Περιφερειάρχη

Με εντάσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία…

29 Μαρτίου 2024

«Πληγή» η υπογεννητικότητα – Απογοητευτικά τα στοιχεία για την Ελλάδα

Το μικρότερο αριθμό γεννήσεων, από την ημέρα που άρχισε να καταμετράται ο ελληνικός πληθυσμός είχε…

29 Μαρτίου 2024