Τοπικά

Σε παρωδία εξελίχθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τα τραπεζοκαθίσματα

katastimata 1

Σε παρωδία εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για τη νέα κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θέλησαν να περάσουν “ρουσφέτια” στην εισήγηση. Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Γαργάλας και Δραμητινός μιλώντας για “αίσχος” και καταψήφισαν την εισήγηση, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Γιάννης Γρηγορίου, εξέφρασε αίτημα μόνο για να νομιμοποιηθεί η τέντα στο Αχίλλειο, που είναι διατηρητέο και δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στην πρόσοψη από την εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος νοικιάζει το ακίνητο από τον δήμο.

Από το 2016 θα εφαρμοστεί η νέα Κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο Βόλου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι παράνομες κατασκευές.
Η συζήτηση επί της Κανονιστικής για τα τραπεζοκαθίσματα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, βρήκε αντίθετους τους καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, μόνο στις ρυθμίσεις που προβλέπεται να ισχύσουν σε Τοπάλη και Αντωνοπούλου, όπου από τις παράνομες καταλήψεις δεν υπάρχει περιθώριο να περάσει ασθενοφόρο.
Η Κανονιστική προβλέπει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μπροστά από τις προσόψεις των καταστημάτων, ωστόσο οι καταστηματάρχες δεν έχουν λάβει τελική απόφαση, για το εάν συμφωνούν ή όχι και εμφανίζονται διχασμένοι. Επίσης οι καταστηματάρχες αιτήθηκαν μείωση τελών.
«Άλλοι θέλουν τα τραπεζοκαθίσματα στη μέση του δρόμου και άλλοι στις προσόψεις», ήταν η «θέση» του προέδρου του ενός εκ των δύο συλλόγων των καταστηματαρχών Γ. Γρηγορίου και αυτό φάνηκε και από τις τοποθετήσεις των ενδιαφερομένων.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2016 όλα τα καταστήματα θα έχουν τα τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις, όπως σημείωσε ο γραμματέας του Δήμου κ. Διαμαντίδης.
Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι πραγματική διαβούλευση δεν έχει γίνει καθώς το ΕΚΑΒ, η πυροσβεστική και το ΤΕΕ δεν έχουν λάβει μέρος στο διάλογο.
Ο κ. Γ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι οι καταστηματάρχες στην οδό Αντωνοπούλου έχουν επενδύσει με βάση τις αποφάσεις  του δήμου, στο μέσο της οδού. Η νέα Κανονιστική προβλέπει τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις και τόνισε ότι εάν εφαρμοστεί η απόφαση θα οδηγηθούν σε λουκέτο. Επίσης ανέφερε τεχνικά ζητήματα που κατά τη γνώμη του δεν βοηθούν στο να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις.
Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών υποστήριξε αρχικά ότι στη Γκλαβάνη, από Δημητριάδος μέχρι την 28ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να ισχύσουν οι ρυθμίσεις για την Κουμουνδούρου και να υπάρχει διέλευση πεζών ενός μέτρου. Όταν αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί στη Γκλαβάνη από Δημητριάδος εως  Ερμού, καθώς τα πεζοδρόμια είναι στενά, άλλαξε την πρότασή του και πρότεινε να ισχύσει η διέλευση του ενός μέτρου στη Γκλαβάνη από Ερμού εως 28ης Οκτωβρίου.
Επίσης ο Γ. Γρηγορίου ζήτησε οι ομπρέλες στα καταστήματα να είναι «χωνευτές», κάτι που απαγορεύεται, και στην Ιάσονος με Δημητριάδος να δοθεί η δυνατότητα για τοποθέτηση στάντ στις προσόψεις.
Οι εκπρόσωποι των περιπτεριούχων που έχουν καταλάβει με «ντουλάπες» τα πεζοδρόμια, ζήτησαν να τους δοθούν περισσότερα τετραγωνικά.
«Η κατάσταση στην πόλη είναι άθλια και άλλη λέξη δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω» δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας κ. Βολιώτης και αναρωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζεται η υπάρχουσα Κανονιστική. Ο ίδιος τόνισε ότι οι πεζόδρομοι έχουν γίνει καφετεριόδρομοι.
«Οφείλετε να εφαρμόσετε την Κανονιστική που θα ψηφίσετε και απορώ γιατί δεν εφαρμόζετε και την υπάρχουσα», αναρωτήθηκε ο κ. Βολιώτης και σημείωσε ότι παντελώς αποκλεισμένη είναι η οδός Τάκη Οικονομάκη για τους πεζούς. Άθλια χαρακτήρισε και την κατάσταση στην Αγριά.
Η αντιπολίτευση διαφώνησε σε πολλά σημεία με την Κανονιστική και όλα δείχνουν πως θα καταθέσει ένσταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το