Αθλητισμός

Τον ΟΦΘ υποδέχεται ο Βόλος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 πόλο

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 πόλο των Ανδρών, το οποίο αρχίζει στις 24 Νοεμβρίου. Ο «Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση» τοποθετήθηκε στον βόρειο όμιλο και στην πρεμιέρα θα υποδεχθεί τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, που προέρχεται από την Α1 κατηγορία.
Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κλήρωση η ομάδα του Βόλου μετείχε με την παλιά της ονομασία, δηλαδή ως Ο.Υ.Κ.Β. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του συλλόγου αυτό έγινε για τυπικούς λόγους και σύντομα η ομάδα θα αναφέρεται όπως αποφασίστηκε στη γενική της συνέλευση.
Οι 16 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των οκτώ. Οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα πλέι οφ, ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ. Αναλυτικά:
Βόρειος όμιλος: Βόλος, Ηλιούπολη, Άρης Θεσσαλονίκης, Μίλων, Νηρέας Γέρακα, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Ν.Ο. Λάρισας, ΟΦΘ.
Νότιος όμιλος: ΑΕΚ, Περιστέρι, Ηλυσιακός, Ν.Ε. Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας, Ν.Ο. Πατρών, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Τρίαινα Βούλας.
Στη β’ φάση του πρωταθλήματος, που θα αρχίσει στις 8 Μαΐου, οι ομάδες θα μεταφέρουν βαθμούς. Στα πλέι οφ θα υπάρξουν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι πρώτοι της κανονικής περιόδου θα ξεκινήσουν με +3, οι δεύτεροι με +2, οι τρίτοι με +1 και οι τέταρτοι χωρίς πόντο.
Αντίστοιχα, στα πλέι άουτ, οι πέμπτοι θα αρχίσουν τη διαδικασία με +3 βαθμούς, οι έκτοι με +2, οι έβδομοι με +1 και οι όγδοοι θα μπουν χωρίς βαθμό. Σημειώνεται πως στα πλέι άουτ θα αγωνιστούν όλοι εναντίον όλων σε επτά αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα του βορείου ομίλου
Ο βόρειος όμιλος στη φετινή Α2 πόλο θεωρείται εξαιρετικά αμφίρροπος, αφού και οι οκτώ ομάδες φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Μεταξύ αυτών και ο Βόλος, που παρουσιάζεται ενισχυμένος με την προσθήκη στο ρόστερ του ικανότατων υδατοσφαιριστών, όπως οι Γλούμης, Δανιήλ, Γκανάτσιος και Γιαν. Μαρινάγης, ενώ έχει και νέο προπονητή, τον Δημήτρη Μπλάνα. Στην πρεμιέρα θα φιλοξενήσει τον ΟΦΘ, ομάδα που πέρυσι έπαιζε στην Α1, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι με την Ηλιούπολη.
Το πρόγραμμα των αγώνων του βορείου ομίλου είναι το εξής:

1η αγων. (24/11)
Βόλος-ΟΦΘ
Άρης-Α.Ε. Χαϊδαρίου
Ηλιούπολη-Ν.Ο. Λάρισας
Μίλων-Νηρέας Γέρ.

2η αγων. (1/12)
Βόλος-Ηλιούπολη
ΟΦΘ-Νηρέας Γέρ.
Α.Ε. Χαϊδαρίου-Μίλων
Ν.Ο. Λάρισας-Άρης

3η αγων. (8/12)
Νηρέας Γέρ.-Α.Ε. Χαϊδαρίου
Μίλων-Ν.Ο. Λάρισας
Ηλιούπολη-ΟΦΘ
Άρης-Βόλος

4η αγων. (15/12)
Ν.Ο. Λάρισας-Νηρέας Γέρ.
Βόλος-Μίλων
Ηλιούπολη-Άρης
ΟΦΘ-Α.Ε. Χαϊδαρίου

5η αγων. (22/12)
Μίλων-Ηλιούπολη
Άρης-ΟΦΘ
Νηρέας Γέρ.-Βόλος
Α.Ε. Χαϊδαρίου-Ν.Ο. Λάρισας

6η αγων (19/1)
Άρης-Μίλων
ΟΦΘ-Ν.Ο. Λάρισας
Βόλος-Α.Ε. Χαϊδαρίου
Ηλιούπολη-Νηρέας Γέρ.

7η αγων. (2/2)
Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος
Α.Ε. Χαϊδαρίου-Ηλιούπολη
Νηρέας Γέρ.-Άρης
Μίλων-ΟΦΘ
* Στον β’ γύρο οι αγώνες αντιστρόφως στις ακόλουθες ημερομηνίες: 8η αγωνιστική στις 16/2, 9η αγωνιστική την 1/3, 10η αγωνιστική στις 15/3, 11η αγωνιστική στις 29/3, 12η αγωνιστική στις 5/4, 13η αγωνιστική στις 26/4 και 14η αγωνιστική στις 3/5.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το