Πρώτο Θέμα

Τον Κώστα Αγοραστό στηρίζει ο Αχιλλέας Μπέος στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών

Κάλεσμα στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, απηύθυνε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ενόψει του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Στόχος, όπως τόνισε ο ίδιος, είναι να συνεχιστούν τα εν εξελίξει έργα και επιπλέον, να μη διαταραχτεί η συνεργασία με τη διαχειριστική Αρχή ενόψει των έργων που πρόκειται να γίνουν, ιδιαίτερα τα αντιπλημμυρικά.
Σε σημερινή του συνέντευξη ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου, σημείωσε ότι η εποχή είναι κρίσιμη, με πλήθος εκκρεμοτήτων σε εξέλιξη, γι αυτό και είναι σημαντικό να στηριχθεί η επιλογή Αγοραστού στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ο κ. Αχιλλέας Μπέος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα στηρίξει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πως είναι η πρώτη φορά που ζητάει κάτι τέτοιο από τον κόσμο. «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη γενέτειρά μου και ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό Βόλου, πάντα έλεγα ψηφίστε κατά συνείδηση και αυτές είναι οι αρχές μου. Δεν ζήτησα στήριξη ποτέ από Κόμμα ούτε θεωρώ ότι μπορώ να δώσω στήριξη σε κανέναν. Όμως, επειδή βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη εποχή, επειδή υπάρχουν εκκρεμότητες, έργα σε εξέλιξη, οι Βολιώτες πρέπει να στηρίξουν τον Αγοραστό, αυτό θα κάνω κι εγώ την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια εξήγησε: «Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξέλιξη των έργων και τη σχέση της δημοτικής Αρχής με τη διαχειριστική Αρχή και το ΕΣΠΑ. Μπορεί ο Αγοραστός να έκανε κάποια λάθη, να έχει κάποια έπαρση, μπορείτε να του καταλογίσετε ό,τι θέλετε, αλλά σε μία φυσική καταστροφή δεν ευθύνεται κανένας άνθρωπος, γιατί δεν μπορεί να το προβλέψει. Εγώ ζητάω την Κυριακή να κρίνετε με το συμφέρον της πόλης και να πράξετε για το συμφέρον της πόλης».
Ο κ. Μπέος συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μία δική του πρωτοβουλία, δεν υπήρξε επαφή με το περιβάλλον Αγοραστού ούτε αίτημα για στήριξη. Αντίθετα, υποστήριξε ότι, τον προσέγγισαν τηλεφωνικά άνθρωποι από το περιβάλλον του ετέρου υποψηφίου, κ. Δημ. Κουρέττα, και του ζήτησαν στήριξη. «Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα. Είμαι ξεκάθαρος και είναι η πρώτη φορά στη διαδρομή μου που στηρίζω κάποιο πρόσωπο. Υπάρχει, όμως, λόγος, θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία, να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα που έρχονται και να συνεχιστούν τα έργα υποδομής».
Το σημαντικότερο έργο που αναμένεται να υπογραφεί είναι αυτό της ανέγερσης του Μουσείου της Αργούς, ενώ είναι σε εκκρεμότητα η διαχείριση των έργων που αφορούν τα αντιπλημμυρικά και τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τις δύο απανωτές θεομηνίες που έπληξαν τον Βόλο.
«Το κόστος, μέχρι τώρα, των έργων που πρέπει να γίνουν, φτάνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Μπέος και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, γι αυτό ο Βόλος δεν μπορεί να το διακινδυνέψει. Ο κ. Κουρέττας «δεν είναι γνώστης του αντικειμένου, θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να μπει στο νόημα. Ο κόσμος θα το αποφασίσει, είναι ο μόνος κριτής, εγώ εξέφρασα την άποψή μου, ο κόσμος ξέρει ότι δεν έχω προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνης του και δεν θα κάνω, ότι εργάζομαι σκληρά για την πόλη μου και ξέρω τα προβλήματά της και το αποδεικνύουν τοι ενέργειές μου. Εγώ είμαι εδώ κάθε μέρα καθαρίζω την πόλη. Δεν λέω λόγια σκοπιμότητας, αλλά λόγια ουσίας», κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκροί 19 προσκυνητές λόγω της αφόρητης ζέστης στο προσκύνημα στη Μέκκα

Τουλάχιστον 14 ιορδανοί και πέντε ιρανοί προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία στη…

16 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική στιγμή: Πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σώζει ζευγάρι από πνιγμό στις Μαλδίβες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει συγκλονιστικό βίντεο, όπου ο μεσοεπιθετικός της Αλμερία, Σέρχιο Αρίμπας και…

16 Ιουνίου 2024

Με κατάγματα και τραύμα στη γλώσσα η σύζυγος του δικηγόρου: Το νεύμα στον γιατρό, η κατάσχεση όπλων και η καταγγελία του 2017

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση σύλληψης του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει σχεδόν καθημερινή…

16 Ιουνίου 2024

Σε τροπικές νύχτες οδηγούν οι νέες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα – Καθηγητής εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες…

16 Ιουνίου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του ποινικολόγου – Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα του

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε…

16 Ιουνίου 2024