Πρώτο Θέμα

Τον γλίτωσε ο «κεραυνός» του Άλχο – Με φοβερό γκολ του Φινλανδού στο 90’ ο Βόλος ισοφάρισε 2-2 τη Λαμία

Ο «κεραυνός» του Άλχο γλίτωσε τον Βόλο από εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ. Ο Φινλανδός με φοβερό γκολ στο 90’ ισοφάρισε 2-2 το συγκρότημα της Φθιώτιδας που προηγήθηκε δις με τους Καρλίτος και Σλίβκα. Το 1-1 πέτυχε ο Σιέλης με κεφαλιά.

 Ο Κώστας Μπράτσος στερήθηκε τον Μύγα που τραυματίστηκε λίγες ημέρες πριν ενώ εκτός έμειναν και οι Κόστιτς, Καραγιάννης. Η διάταξη ήταν 4-2-3-1 με την ακόλουθη: Τερματοφύλακας ο Σιαμπάνης και στα μετόπισθεν οι Άλχο (δεξιά), Λούνα (αριστερά), Κρούζλιακ και Σιέλης (σέντερ μπακ). Στο κέντρο θα παίξουν οι Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς (στον άξονα), Ντέλετιτς και Κόμπα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Τρουιγέ οργανωτή και τον Μραζ σέντερ φορ.

Η πρώτη τελική του ματς καταγράφηκε στο 4’ και ανήκε στη Λαμία. Ο Μαρτίνεθ σούταρε έξω από την περιοχή δίχως να βρει στόχο. Αμέσως μετά το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη που υπήρξε στην ενδοεπικοινωνία των διαιτητών.

Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 11’. Ο Κρούζλιακ ανέκοψε την έφοδο του Καρλίτος και η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη που σέντραρε. Ο Μαρτίνεθ έπιασε κεφαλιά, όμως ο Σιαμπάνης απέκρουσε σωτήρια.

Η φάση αυτή τόνωσε το ηθικό των παικτών του Λεωνίδα Βόκολου, οι οποίοι πίεζαν ψηλά τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεπαν να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν.

Στο 22ο λεπτό είχαμε δεύτερη διακοπή στον αγώνα. Αυτή ήταν προβλεπόμενη, αφού σκοπό είχε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Η διακοπή αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κώστα Μπράτσο να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του και να δώσει οδηγίες για να ανεβεί η απόδοσή τους. Παρόλα αυτά με την επανέναρξη της συνάντησης η Λαμία ήταν εκείνη που κινήθηκε απειλητικά. Στο 24’ ο Καρλίτος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά ο Σιαμπάνης «διάβασε» τη φάση και απομάκρυνε τον κίνδυνο που πήγαινε να διαγραφεί για την εστία του.

Ο Βόλος αναπτύχθηκε σωστά στο 26’ και παραλίγο να δικαιωθεί. Ο Κρούζλιακ πάσαρε στον Ντέλετιτς και εκείνος στον Άλχο, ο οποίος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Πάβλοβιτς πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προ του Μραζ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γκλάβτσιτς, ο Τσοκάνης βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής, αλλά η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Νάγκι.

Στο 31’ η Λαμία βγήκε γρήγορα στην κόντρα σε βάση δύο εναντίον ενός. Ωστόσο ο Κρούζλιακ με αυτοθυσία ανέκοψε την πάσα του Καρλίτος προς τον Τσιλούλη, καθώς αν περνούσε η μπάλα ο ακραίος μέσος της Λαμίας θα βρισκόταν μόνος με τον τερματοφύλακα. Ακολούθησε αψιμαχία μεταξύ Ντέλετιτς και Τσιλούλη, που είχε συνέπεια να τιμωρηθούν αμφότεροι με κίτρινη από τον κ. Τσαγκαράκη.

Άγγιξε το 1-0 ο Βόλος στο 37’. Ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε κόρνερ, προκλήθηκε σύγχυση στα καρέ και ο Κόμπα πλάσαρε. Ο Νάγκι απέκρουσε και για λίγο δεν πρόλαβε ο Τσοκάνης να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Γεμάτο συγκινήσεις ήταν το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς, ο Μραζ κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν κατευθύνθηκε προς την εστία. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν κάτοχοί της και έτρεξαν στον κενό χώρο, με τον Καρλίτος να βρίσκει τον Τσιλούλη, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, άρχισε το δεύτερο, δηλαδή με συγκινήσεις. Στο 49’ ο Καρλίτος πλάσαρε για να αποκρούσει ο Σιαμπάνης. Ο Ισπανός έγινε πάλι κάτοχος της μπάλας και την «έσκαψε», αλλά ο Τσοκάνης έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή. Στο 51’ ο Ντελέτιτς συνέκλινε από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό το συγκρότημα της Φθιώτιδας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρούζλιακ πάνω στον Τσιλούλη. Οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν την απόφαση του κ. Τσαγκαράκη, αλλά ο κ. Γκορτσίλας που βρισκόταν στο VAR είχε την ίδια άποψη και ο Καρλίτος έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα. Ο Ισπανός ξεγέλασε τον Σιαμπάνη ανοίγοντας το σκορ (0-1 στο 54’).

Ο κ. Μπράτσος έριξε στη «μάχη» τους Κίτσο και Τάχατο αντί των Λούνα και Τάχατου και η ομάδα του ευτύχησε να ανταποδώσει άμεσα το τέρμα που δέχθηκε. Στο 58’ ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε ωραία ακόμη ένα κόρνερ και ο Σιέλης με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ωστόσο οι «κυανέρυθροι» δεν χάρηκαν πολύ το γκολ, αφού δύο λεπτά αργότερα η Λαμία πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Καρλίτος απέδειξε γιατί δαπανήθηκαν 600.000 ευρώ για την απόκτησή του. Ο έμπειρος κυνηγός, που ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ, έκανε πολύ όμορφη ενέργεια και σέντρα ακριβείας προς τον Σλίβκα, ο οποίος με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιαμπάνη (1-2).

Βλέποντας την ομάδα του πάλι πίσω στο σκορ ο Κώστας Μπράτσος αντικατέστησε τον Τσοκάνη με τον Μπαριέντος, προκειμένου να δώσει περισσότερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Στο 68’ πλασέ του Κόμπα σταμάτησε σε αμυνόμενο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα μπήκε και ο Μωραΐτης αντί του Γκλάβτσιτς με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2.

Δεύτερο δοκάρι είχε ο Τσιλούλης στο 74’. Ο εξτρέμ της Λαμίας εμβόλισε την «κυανέρυθρη» άμυνα από τα δεξιά και επιχείρησε σέντρα-σουτ που σταμάτησε στο πάλι στο αριστερό δοκάρι.

Ο Βόλος έφτασε κοντά στο 2-2 στο 77’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Κόμπα. Ο Αργεντινός σούταρε από το ημικύκλιο, αλλά ο Πάβλοβιτς ανέκοψε την πορεία της μπάλας που είχε πορεία προς την εστία.

Στο 80’ ήταν η σειρά της ομάδας της Φθιώτιδας να «φλερτάρει» με το γκολ. Ο Σαραμαντάς με «τακουνάκι» έβγαλε τον Λέικ τετ-α-τετ με τον Σιαμπάνη, όμως ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του νεοεισελθόντα Ολλανδού. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης χρειάστηκε να επέμβει ξανά προ του Τσιλούλη. Ο Σιαμπάνης είπε ξανά «όχι» στον Λέικ και στο 82’.

Κι ενώ όλα έδειχναν εις βάρος του Βόλου, ο Άλχο είχε διαφορετική άποψη. Ακριβώς με τη συμπλήρωση του 90λεπτου από τα 30 μέτρα περίπου «κεραυνοβόλησε» τον Νάγκι, που δεν είχε σωστή αντίδραση γράφοντας το 2-2. Οι «κυανέρυθροι» διεκδίκησαν και το «τρίποντο», αλλά ο Νάγκι μπλόκαρε το σουτ του Νάγκι στο 95’.

Κίτρινες: Ντέλετιτς, Κρούζλιακ, Κόμπα – Τσιλούλης, Στάνκο.

Διαιτητής: Τσαγκαράκης.

Βοηθοί: Παπαδάκης, Τριανταφύλλου.

4ος διαιτητής: Βεργέτης.

VAR: Γκορτσίλας.

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Άλχο, Λούνα (51’ Κίτσος), Κρούζλιακ, Σιέλης, Τσοκάνης (62’ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73’ Μωραΐτης), Ντέλετις, Κόμπα, Τρουιγέ (51’ Τάχατος), Μραζ.

ΛΑΜΙΑ: Νάγκι, Σιμόν, Σαραμαντάς, Πάβλοβιτς, Τζανετόπουλος, Στάνκο, Νούνιες (83’ Τζανδάρης), Τσιλούλης (83’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (66’ Λέικ), Σλίβκα, Καρλίτος (75’ Ακούνια).

Share
Ετικέτες: ΒολοςΛΑΜΙΑ

Πρόσφατα άρθρα

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για δικαστή και εισαγγελέα

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα καθώς διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο…

17 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη Γεωργιάδη: Έρχονται δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από το φθινόπωρο

Πιθανότατα από το φθινόπωρο, μετά την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπουν σε λειτουργία…

17 Ιουνίου 2024

Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων στη Λάρισα! Γιατί αυξήθηκε ο πληθυσμός τους

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει στην πόλη της Λάρισας μετά από την αυξημένη εμφάνιση ιπτάμενων κατσαρίδων.…

17 Ιουνίου 2024

Αρνήθηκε πως απείλησε να σκοτώσει τη φίλη του ο κρατούμενος Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ

Ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ δήλωσε σήμερα αθώος ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου για την κατηγορία ότι…

17 Ιουνίου 2024

“Βροχή” παραπόνων από παραγωγούς της Ζαγοράς – Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Βροχή παραπόνων από παραγωγούς της Ζαγοράς από…

17 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ζητάω συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ

Τις πρώτες δηλώσεις του έκανε ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με…

17 Ιουνίου 2024