Οικονομία

Τόμσεν: Αναμφισβήτητη η πρόοδος της Ελλάδας

tomsen

«Αναμφισβήτητα η Ελλάδα έκανε πολύ περισσότερα» τόνισε ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα μας, σε σχέση με εκείνες στην Ισπανία και (σε άλλες χώρες) την ευρωζώνη.
Εξήγησε ότι λόγω των «πολύ υψηλών ελλειμμάτων και χρεών», η Ελλάδα ξεκίνησε από «πιο δυσχερή θέση» και αυτό σημαίνει ότι «η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες».
Στην αρχική τοποθέτησή του για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, ο κ. Τόμσεν δεν έκανε καμία αναφορά στην Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη χώρα μας, επισήμανε ότι «τα καλά νέα είναι πως η Ελλάδα ανακτά σταδιακά την πρόσβασή της στις αγορές, ωστόσο», όπως υποστήριξε, «παραμένουν κάποιες επισφάλειες που σχετίζονται με την πρόσφατη αύξηση των spreads», διατυπώνοντας επίσης την άποψη ότι «ακόμη η κατάσταση είναι εύθραυστη σ’ αυτόν τον τομέα».
Όσον αφορά τα όσα ανέφερε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τόμσεν δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω τοποθετήσεις, επισημαίνοντας: «Κατά την άποψή μας, είναι προτιμότερο η Ελλάδα να κρατήσει κάποιας μορφής σχέση (σσ. με το ΔΝΤ). Όπως είπε η γενική διευθύντρια, η σχέση είναι εξελισσόμενη και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για το πώς θα διαμορφωθεί αυτό. Αλλά, στο παρόν στάδιο, δεν έχω να προσθέσω κάτι σε συγκεκριμένη βάση».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το